Sáenz de Santamaría ha dit que, abans de fer propostes, Sánchez hauria d'arribar a un consens dins del seu mateix partit (EFE)
Sáenz de Santamaría ha dit que, abans de fer propostes, Sánchez hauria d'arribar a un consens dins del seu mateix partit (EFE)

Sáenz de Santamaría sobre el "no" de la CUP als pressupostos: "Es veia a venir que aquesta seria una legislatura fallida"

Actualitzat

ACN Madrid.-La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat aquest dimecres en una entrevista a Onda Cero que el "no" de la CUP als pressupostos del govern de Junts pel Sí demostra el que "es veia a venir" des del principi, que "duri el temps que duri" aquesta és una "legislatura fallida" a Catalunya. "El problema és treure una investidura posant-se a mans de la radicalitat, i quan un es col·loca a mercè d'aquesta gent sap perfectament en quina dinàmica estan, i jo crec que això es veia a venir", ha afirmat.

Segons la vicepresidenta en funcions "és molt dur" que "al final" els pressupostos de la Generalitat, dels quals pengen la Sanitat, l'Educació i els serveis socials a Catalunya "depenguin de les concessions al partit més radical que hi ha avui al panorama polític, que és la CUP", però els dirigents de Junts pel Sí "ho sabien" i "ho van assumir". Ha assegurat que a ella el que la preocupa és que "la deriva" a Catalunya "al final ho acaba perjudicant tot". "Al llarg d'aquesta legislatura, abans que la CUP donés suport a les tasques del govern ja vam haver de fer molt des del govern de la nació per assegurar que malgrat la fallida de les finances de la Generalitat, Catalunya seguís funcionant i la gent tingués dret als serveis públics", ha dit. Aquesta inestabilitat, ha recalcat, és fruit de la "dinàmica de radicalitat" que han adoptat alguns partits a Catalunya al llarg dels últims quatre o cinc anys. "Hi ha hagut moltes eleccions i en cadascuna ha anat minvant el suport a CDC i de qui presideix la Generalitat de Catalunya, i la degeneració cap a aquesta dependència dels radicals cada vegada ha estat més gran, fins que l'ha portat al límit". Segons la vicepresidenta en funcions, "amb aquesta dinàmica el clima a Catalunya és el que estem veient: la pèrdua de llibertats, l'increment d'episodis violents al carrer i un clima que és justament el contrari del que la gent necessita i de l'obligació que tenen les administracions, que és donar estabilitat, seguretat i tranquil·litat".

Anar al contingut