Barcelona

Casado vol que s'inclogui "la convocatòria il·legal de referèndum" al Codi Penal

Teodoro García Egea serà el nou secretari general del PP, i Dolors Montserrat, portaveu al Congrés

RedaccióActualitzat

Pablo Casado ha anunciat que la primera iniciativa parlamentària que presentarà com a president del Partit Popular serà una proposició no de llei per "incorporar al Codi Penal el delicte de sedició impròpia i els delictes de convocatòria il·legal de referèndum". Ho ha anunciat en la compareixença informativa posterior a la primera reunió del comitè executiu que s'ha fet a Barcelona.

A la reunió d'aquest migdia, l'executiva ha aprovat la nova direcció. Teodoro García Egea serà el nou secretari general i la dirigent catalana i exministra Dolors Montserrat serà la portaveu al Congrés. L'exdirector general de la Policia Ignacio Cosidó s'encarregarà de la feina de portaveu al Senat. I el vicesecretari d'Organització del partit serà Javier Maroto.

 

 

El nou president dels populars ha afirmat que cal "anticipar-se" a l'independentisme amb aquesta reforma del Codi Penal. Segons ell, el govern de Pedro Sánchez està "apaivagant" els independentistes. Fins i tot ha dit que alguns mitjans ja havien especulat amb "una proposta de negociació per a un referèndum pactat."

En aquest sentit, Casado ha argumentat que el delicte de convocatòria il·legal de referèndum -tipificat pel govern d'Aznar i derogat pel de Rodríguez Zapatero- va donar "un bon resultat ser útil per fer descarrilar el pla Ibarretxe."

Sobre el delicte de "sedició impròpia", el màxim responsable dels populars ha aclarit que de cara a la pròxima Diada o a altres esdeveniments de l'independentisme "cal estar preparat per qualsevol tipus de ruptura de la legalitat o de la seguretat ciutadana."

 

 

Sáenz de Santamaría planta Casado

Pablo Casado ha presidit aquesta primera reunió del comitè executiu sense la presència de la seva rival a les primàries, Soraya Sáenz de Santamaría. L'exvicepresidenta del govern espanyol ha plantat Casado l'endemà que els seus equips respectius trenquessin negociacions sobre la formació de la nova direcció del partit.

Aquest migdia, el president dels populars ha assegurat que manté la seva oferta a Soraya Sáenz de Santamaría perquè entri al Comitè Executiu Nacional del partit ocupant el càrrec de vocal de lliure designació que el nou líder ha deixat vacant.

Segons el nou responsable del PP, en la nova cúpula hi haurà una "integració al més alt nivell" i sortirà un PP "més unit i més fort que mai".

Teodoro García Egea, el cervell i l'ànima de l'equip de Casado

El número dos del PP ha estat sempre al costat de Casado als últims mesos. De fet va ser el director de la seva campanya a les primàries. Va ser una peça fonamental a l'equip del nou president dels populars. "Com no sabien que era impossible, ho van aconseguir", afirmava aquest diputat murcià a les xarxes socials dissabte passat, després del triomf de Casado davant de Sáenz de Santamaría. Diuen que és el cervell i l'ànima de l'equip del màxim responsable de la formació.

Teodoro García Egea té 33 anys. Va néixer a Cieza, és enginyer industrial i de telecomunicacions, diputat del PP i, a més, secretari d'Àrea de Tecnologia del partit a Múrcia.

Es va formar en màrqueting polític i gestió de projectes per la George Washington University i ha participat també en el Programa de Lideratge de Gestió Pública a l'IESE Business School.

 

 

Dolors Montserrat, ministra amb Rajoy i portaveu del Congrés amb Casado

Dolors Montserrat agafa el relleu de Rafael Hernando com a veu del PP al Congrés dels Diputats. Va ser la portaveu de la campanya de María Dolores de Cospedal a les primàries del partit. I en la segona ronda d'aquest procés va donar suport a Pablo Casado. És filla de la històrica dirigent del PP català Dolors Montserrat Culleré.

A partir d'ara hi ha qui diu que la dirigent catalana podria preparar la seva possible incorporació al capdavant del PP català, després del cop electoral de García Albiol a les últimes eleccions catalanes. Un càrrec en què Alejandro Fernández té a favor seu el fet que es va posicionar a favor de Casado des del minut u de la carrera per la successió de Rajoy.

L'última ministra de Sanitat del govern de Mariano Rajoy té 44 anys. Va néixer a Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès, i s'ha definit sempre sempre com a catalana i espanyola. És des del 2008 diputada al Congrés, on ha estat vicepresidenta tercera de la Mesa de la Cambra i portaveu adjunta del grup popular.

És llicenciada en Dret. Té un postgrau en Dret Urbanístic i Immobiliari per la Universitat Pompeu Fabra; un postgrau de Mediació i Negociació per la Universitat de Barcelona; un programa de Dret Immobiliari i Urbanístic impartit per ESADE, i un programa de Direcció d'empreses Immobiliàries per IESE.

Està afiliada al PP des del 1992. Va ser regidora i portaveu del partit a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i membre del Comitè Executiu dels populars catalans, on va ocupar el càrrec de viceprimera secretària d'Organització i va dirigir campanyes electorals.

ARXIVAT A:
PPPablo Casado
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut