L'exvicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dimarts a Madrid
L'exvicepresidenta del govern Soraya Sáenz de Santamaría, aquest dimarts a Madrid
Madrid

Soraya Sáenz de Santamaría entra en la cursa per presidir el PP

La vicepresidenta de Rajoy s'enfrontarà a De Cospedal, Casado i García-Margallo

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta dels governs de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, presentarà la seva candidatura per presidir el Partit Popular.

Ho ha fet públic aquest dimarts, i per explicar-ho ha convocat la premsa al migdia davant de la porta noble del Congrés dels Diputats.

En el seu discurs inicial, l'exvicepresidenta ha confirmat que es presenta com a candidata a la presidència del PP i, "per tant", ha dit, "a la presidència del govern".

"Una militant més"

S'ha presentat com "una militant més", ha assegurat que el seu és "un projecte obert i en positiu" i ha afegit que l'avala l'experiència al govern i també a l'oposició:

"Crec en Espanya, i crec que som el partit de la unitat d'Espanya, som el partit del benestar econòmic, de l'ocupació i de la igualtat d'oportunitats."

 

Preguntada per si aquest procés per escollir el successor de Rajoy es pot convertir en una guerra entre els candidats, Sáenz de Santamaría ha assegurat que la unitat del partit està per damunt de tot:

"Els candidats som companys, i espero que ens tractem com a companys. Crec que hi ha una cosa que ens uneix a tots, i és l'amor al partit i l'amor a Espanya, i crec que això pesarà més que tota la resta."

Preguntada per quines diferències hi ha entre la seva candidatura i la de Cospedal, Sáenz de Santamaría ha dit que això ho han de decidir els militants.

Pel que fa a la renúncia de Núñez Feijóo a presentar candidatura, l'exvicepresidenta ha dit que respecta la seva decisió, i ha afegit: "Jo he pres la meva."

 

Anunci a Twitter

L'exvicepresidenta ha utilitzat les mateixes estratègies comunicatives que va fer aquest dilluns Pablo Casado per anunciar la seva candidatura: anunci a Twitter i convocatòria al carrer:

 

Sáenz de Santamaría ha fet el pas després que un dels seus rivals més directes, el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, anunciés aquest dilluns que no presentaria candidatura.

L'altra principal aspirant que ha sortit a totes les llistes de possibles candidats, la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, també s'ha afegit a la cursa successòria.

De Cospedal ho ha anunciat aquest mateix dimarts en un acte del PP de Castella-la Manxa poques hores després que ho fes Sáenz de Santamaría.

García-Margallo, també aspirant

Sáenz de Santamaría, Casado i De Cospedal s'enfrontaran en un procés electoral en el qual també hi haurà altres aspirants. El de perfil més alt és l'exministre d'Afers Exteriors José Manuel García-Margallo.

García-Margallo, molt crític amb Sáenz de Santamaría, ha dit aquest dimarts a "Els matins" de TV3 que espera que no hi hagi "guerra bruta" en el procés per ocupar la presidència del partit.

També han presentat candidatures per liderar el PP el portaveu d'Exteriors al Congrés, José Ramón García Hernández, i el valencià José Luis Bayo.

El termini per presentar candidatures s'acaba aquest dimecres al migdia.

 

ARXIVAT A:
PP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut