Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del govern espanyol.
Sáenz de Santamaría dubta que els catalans s'identifiquin amb Kosovo. (Foto: EFE)
Madrid

Sáenz de Santamaria dubta que els catalans s'identifiquin amb Kosovo, que té un atur del 40%

El govern espanyol avisa el català que Kosovo no és un model a seguir per buscar la independència. La portaveu i vicepresidenta, Soraya Saénz de Santamaria, no té en compte la possibilitat que Catalunya opti per la secessió de forma unilateral, el que es coneix com a "via Kosovo".

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol avisa l'executiu català que Kosovo no és un model a seguir per aconseguir la independència. Aquesta ha estat la resposta de Soraya Saénz de Santamaríia a la roda informativa posterior al Consell de Ministres quan li han demanat sobre la possibilitat que Catalunya optés per la secessió de forma unilateral, tal com va fer la república balcànica. La vicepresidenta dubta que els catalans puguin "identificar-se" amb Kosovo, un país amb un "atur del 40% i una renda per càpita 25 vegades inferior a la de Catalunya".

Sáenz de Santamaría ha recordat que Espanya "i Catalunya com a part que n'és" han "crescut molt" des de la Transició, que es va dur a terme amb "èxit", malgrat que ara hi hagi una situació de crisi econòmica. "Jo crec que hauríem de treballar tots bastant més pel benestar dels nostres ciutadans abans de buscar un altre tipus de procediments", ha apuntat la vicepresidenta.

La portaveu ha dit que encara no hi ha data per a la reunió entre Artur Mas i Mariano Rajoy, i que no té constància que el cap de l'executiu català hagi demanat que la data es mantingui en secret.

Duran i Lleida respon i insta la vicepresidenta a "escoltar més"

Duran i Lleida ja ha respost a la vicepresidenta del govern espanyol i l'ha instat a "escoltar més el que diu la població de Catalunya i no quedar-se amb alguns titulars dels diaris de Madrid sobre Kosovo". El portaveu de CiU al Congrés ha criticat així que Sáenz de Santamaría hagi demanat al president de la Generalitat que no segueixi l'exemple de Kosovo pel que fa al procés sobiranista. "És que n'ha parlat algú des de Catalunya", de seguir "el procés d'independència de Kosovo?", s'ha preguntat a través d'una piulada a Twitter.
Anar al contingut