Soraya Sáenz de Santamaría i Alícia Sánchez-Camacho a Badalona. (Foto: EFE)
Soraya Sáenz de Santamaría i Alícia Sánchez-Camacho a Badalona. (Foto: EFE)
Badalona

Sáenz de Santamaría diu que la llei de consultes només serveix per "deixar en evidència la Generalitat"

Soraya Sáenz de Santamaría diu que no hi haurà referèndum perquè la llei de consultes "no pot autoritzar el que no depèn d'aquesta llei ni d'un governant, sinó de tots els espanyols"

RedaccióActualitzat

La llei de consultes "no pot autoritzar el que no depèn d'aquesta llei ni d'un governant, sinó de tots els espanyols". És el veredicte de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría. La dirigent del PP assegura que la llei només serveix per "deixar en evidència la Generalitat".

En el seu discurs a la convenció del PP català a Badalona, Sáenz de Santamaría ha reiterat que no se celebrarà la consulta el 9 de novembre. La vicepresidenta critica que el govern català té molta pressa a aprovar una llei que "obre interrogants" i que és "fora de la llei perquè contravé la llei de lleis" que és la Constitució, que fa "dipositaris" del seu futur a tots els espanyols, i no al que ocupa la butaca de la Generalitat".

"Podeu confiar en la paraula del govern de Rajoy i en la completa garantia que no hi haurà un referèndum secessionista"

Soraya Sáenz de Santamaría ha demanat a Mas que doni explicacions i respostes als catalans sobre què passaria en una Catalunya independent, en comptes d'amagar-se en preguntes.

Marxa enrere en la recuperació?

La vicepresidenta ha fet una crida a la responsabilitat ara que, diu, Espanya està sortint de la crisi i ha apuntat que "les males decisions", en al·lusió al procés sobiranista, "poden retardar aquesta sortida o fer marxa enrere". "No convé perdre en altres camins", ha afegit.

"Ho dic aquí a Catalunya: Espanya val la pena, és un país atractiu, que ha demostrat que amb bones polítiques els espanyols, tots, també els catalans, som capaços de tirar endavant"

Diàleg i més diàleg "dins la llei"

La vicepresidenta s'ha abonat un altre cop a l'oferta de diàleg "dins de la llei". Assegura que estan disposats a parlar de "21, 23 o 20.000 temes, els que siguin necessaris perquè Catalunya surti de la crisi, es creï ocupació i es consolidi la recuperació", en referència al pla de 23 mesures que el president de la Generalitat, Artur Mas, va plantejar al cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, en la reunió que van mantenir al juliol.

"Creiem en la Catalunya real i legal. És la que hem conegut sempre i la que volem que segueixi sent, amb la qual hem compartit història i futur. La Catalunya treballadora, honrada, tenaç, complidora, avantguardista, serena i responsable"

"No tenen interès perquè se sàpiga"

En fer balanç econòmic i subratllar que Espanya ja està en el camí de la recuperació, s'ha preguntat si "algú pensa que s'hauria aconseguit tant en tan poc temps si no ho haguessin fet tots junts".

En aquest context ha posat sobre la taula algunes de les mesures econòmiques del goevrn espanyol que beneficien Catalunya, com la reforma fiscal, gràcies a la qual, ha dit, "més de 270.000 catalans deixaran de pagar l'impost sobre la renda". Ha recordat també els més de 1.700 milions d'euros addicionals que Catalunya rebrà el 2015. Una mesura anunciada en la convenció del PP pel ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i que, segons Sáenz de Santamaría, "segur que alguns tenen molt interès que no se sàpiga".

"No ho van explicar ahir quan va parlar Montoro ni ho explicaran avui"

Anar al contingut