La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría.
La vicepresidenta diu que acataran la decisió judicial sobre Uribetxeberria.
Madrid

Saénz de Santamaría diu que el govern espanyol acatarà la decisió judicial sobre l'excarceració d'Uribetxeberria

Soraya Saénz de Santamaría afirma que el govern espanyol actua complint la llei pel que fa al pres d'ETA Josu Uribetxeberria i que ara li correspon al jutge de l'Audiència Nacional prendre una decisió sobre la seva excarceració.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, ha destacat que l'executiu acatarà la decisió que adopti el jutge de Vigilància Penitenciària de l'Audiència Nacional, José Castro, pel que fa a la possible excarceració del pres d'ETA Josu Uribetxeberria, amb els informes mèdics que li trametran.

Les declaracions de la vicepresidenta es produeixen poc després que es fessin públiques les conclusions de la clínica forense de l'Audiència Nacional, que determinen que Uribetxeberria, malalt de càncer, pot ser tractat pels serveis penitenciaris hospitalaris de la presó de Zaballa, Àlaba, i que no cal que estigui ingressat en un hospital.

La vicepresidenta ha insistit que el govern espanyol comprèn i respecta les crítiques de les víctimes, perquè "és molt dura la situació que han viscut elles i les seves famílies".

"Personalment tenen tota la meva comprensió i els comprenc més que al 100%", ha afegit.

Saénz de Santamaría ha reiterat que el govern de Rajoy "no negocia, ni parla, ni té cap contacte amb terroristes" i que ETA no aconseguirà "absolutament res" de l'executiu, "ni per seguir amb la seva estratègia terrorista ni per canviar-la". Segons la vicepresidenta, "amb aquest govern, només han de tenir un únic destí, que és dissoldre's i desaparèixer".

Anar al contingut