Madrid

Sáenz de Santamaría demana "moderació" després de les paraules de Rodríguez Ibarra

Preguntada sobre si l'executiu podria prendre alguna mesura contra Rodríguez Ibarra, en ser membre del Consell d'Estat, ha respost que l'òrgan consultiu "no està encadenat a l'estructura del govern". L'expresident d'Extremadura va equiparar Artur Mas amb Hitler i Mussolini.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha demanat "moderació" i "prudència" als càrrecs públics després que l'expresident d'Extremadura i actualment membre del Consell d'Estat Juan Carlos Rodríguez Ibarra comparés el president de la Generalitat, Artur Mas, amb els dictadors Adolf Hitler i Benito Mussolini.

Durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Sáenz de Santamaría ha dit que no li correspon valorar "les declaracions de ningú", però ha apostat per "certes dosis de diàleg", especialment "per part d'aquells que assumeixen funcions o càrrecs públics". Preguntada sobre si l'executiu podria prendre alguna mesura contra Rodríguez Ibarra, en ser membre del Consell d'Estat, ha respost que l'òrgan consultiu "no està encadenat a l'estructura del govern".

Compara la dimissió de Rodríguez Sol amb el cessament de Prat

La vicepresidenta del govern espanyol també ha comparat la dimissió del fiscal en cap de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, amb el cessament del delegat de la Generalitat a Brussel·les, Joan Prat. Per la vicepresidenta espanyola, la Generalitat "entendrà" la dimissió de Rodríguez Sol si el cessament de Prat respon a un "principi de confiança", tot afegint que, al seu parer, "és comprensible en aquest cas de la defensa de la legalitat".

Així mateix, Sáenz de Santamaría ha defensat que la fiscalia és un òrgan independent i que està subjecte a "una estructura jeràrquica i a una obligació constitucionalment prevista que és la defensa de la legalitat". Per tant, ha afegit que és competència del fiscal general de l'Estat "organitzar la fiscalia atenent al compliment d'aquests fins i a un principi de confiança i compliment de les seves pròpies funcions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut