Sáenz de Santamaría demana "lleialtat constitucional" per abordar les prioritats d'Estat

La vicepresidenta del govern espanyol afirma que hi haurà nou finançament autonòmic si els partits i les comunitats ho volen, i que els espanyols tenen dret a gaudir de la sortida de la crisi "sense que ningú ens l'amargui o ens l'entorpeixi"

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha fet avui una crida a l'estabilitat i la "lleialtat constitucional", que considera "essencial en un estat com Espanya" -"tan complex" i "tan descentralitzat", ha dit- per abordar prioritats com "un pacte educatiu, un pacte per les nostres pensions i pel finançament autonòmic i local".

En concret, Sáenz de Santamaría ha assegurat que hi haurà un nou model de finançament "si hi ha voluntat manifesta per part de les comunitats autònomes, però també per part dels partits", i ha assenyalat expressament el PSOE: "si el PSOE diu clarament que el vol, podrem tenir-lo, perquè tenim ganes d'entendre'ns", ha dit.

La vicepresidenta també considera que "el moment econòmic és l'idoni" per assolir un nou model de finançament, perquè "estem creixent a bon ritme" després de la crisi.

En aquest sentit, i sense referir-se a Catalunya, ha defensat que "ens hem guanyat a pols la sortida de la crisi i tenim dret a gaudir-la sense que ningú ens l'amargui o ens l'entorpeixi".

Sáenz de Santamaría, que ha parlat a Màlaga, en un esmorzar informatiu on ha presentat Antonio Sanz, el delegat del govern espanyol a Andalusia, també ha dit que pensa que "els espanyols estem necessitats de serenitat, de tranquil·litat i d'estabilitat".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut