Soraya Sáenz de Santamaría en un moment de la roda de premsa del Consell de Ministres. (Foto: EFE)
La vicepresidenta i portaveu del govern, Soraya Sáenz de Santamaría (Foto: EFE)
Madrid

Sáenz de Santamaría assegura que no hi haurà rescat i que aquest no és una opció

La vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha negat amb rotunditat que Espanya hagi sol·licitat o estigui abocada a un rescat financer. Tot plegat després que l'agència Reuters assegurés que De Guindos havia reconegut per primera vegada aquesta necessitat davant del seu homòleg alemany.

RedaccióActualitzat
La margarida del possible rescat econòmic d'Espanya continua desfullant-se amb versions contradictòries. Ara sí, ara no. La vicepresidenta i portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha negat amb rotunditat la possibilitat que Espanya hagi sol·licitat o estigui abocada a un rescat financer. Tot plegat després que l'agència Reuters assegurés que De Guindos havia reconegut per primera vegada aquesta necessitat.

Anem a pams.

Segons l'agència de notícies, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, i el seu homòleg alemany, Wolfgang Schaeuble, es van reunir aquesta setmana a Berlín. En la trobada, De Guindos hauria admès que Espanya podria necessitar un rescat global per un import de 300.000 milions d'euros si els seus costos de finançament es mantenien en nivells insostenibles.

Preguntada pels periodistes durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Soraya Sáenz de Santamaría ha rebutjat de ple un rescat global per part de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional. "No hi haurà rescat, ni el rescat és una opció".

Contactes a diferents nivells


Sáenz de Santamaría també ha estat preguntada per la conversa telefònica que tenien prevista el president francès, François Hollande, i la cancellera alemanya, Angela Merkel, per parlar sobre la situació econòmica a Espanya, segons havien avançat diversos mitjans locals francesos.

La vicepresidenta considera que aquests "contactes formen part de les converses usuals entre líders europeus en aquestes últimes setmanes i aquests dies, com a conseqüència de la incertesa de la zona euro".

"El mateix president – ha dit en referència a Mariano Rajoy - ha tingut l'oportunitat de parlar amb diversos líders europeus sobre la situació per la qual travessa Europa." I va afegir que estan "preocupats".

Després de diversos dies de tensions en els mercats, la prima de risc s'ha relaxat per segon dia consecutiu fins als 534 punts bàsics, amb la rendibilitat del bo en el 6,71 %.




Anar al contingut