La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría
Madrid

Sáenz de Santamaría anuncia un consell de ministres extraordinari per aquest matí

La vicepresidenta del govern espanyol diu que no dona validesa a la Llei del Referèndum perquè està suspesa pel TC

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha comparegut a dos quarts d'onze de la nit al Palau de la Moncloa per anunciar que Mariano Rajoy ha convocat consell de ministres extraordinari per aquest dimecres a les nou del matí.

Ha dit que el govern no pot acceptar donar validesa a la Llei del Referèndum perquè està suspesa pel Tribunal Constitucional. I, per tant, ha afirmat que no és acceptable que es constati que la majoria de catalans vulguin una Catalunya independent.

"Ni el president Puigdemont ni ningú poden treure conclusions ni conseqüències d'una llei que no existeix, d'un referèndum que no s'ha produït i de la voluntat del poble de Catalunya, de la qual es volen apropiar una vegada més."

"Després d'haver arribat tan lluny i haver embarcat Catalunya en el nivell més gran de tensió de la seva història, el president Puigdemont ha sumit la seva comunitat autònoma en el nivell més gran d'incertesa."

"El seu discurs és el d'una persona que no sap on és, ni on va, ni amb qui vol anar. "

Ha repetit, una vegada més, que el diàleg "es fa dins de la llei, respectant les regles del joc".

"Ni Puigdemont ni ningú pot pretendre, sense tornar a la legalitat i a la democràcia, imposar una mediació. El diàleg entre demòcrates es fa dins de la llei, respectant les regles del joc i no inventant-les a la seva voluntat."

Sáenz de Santamaría ha aclarit que demà el president del govern abordarà els pròxims passos que seguirà el govern espanyol després del ple del Parlament de Catalunya d'aquest dimarts. Ha afegit que buscarà el màxim consens amb la resta de grups polítics.

"El president del govern reunirà el Consell de Ministres per abordar les pròximes passes després de la sessió plenària d'aquesta tarda al Parlament. Ara mateix està mantenint contactes amb els principals partits polítics perquè vol el màxim consens en la seva adopció."

En la seva breu compareixença davant dels mitjans de comunicació, també ha recordat que Mariano Rajoy compareixerà aquests dimecres a la tarda al Congrés dels Diputats per explicar la posició del govern espanyol.

 


 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut