Soraya Sáenz de Santamaría, aquest matí, carregant contra els dirigents independentistes (EFE)
Soraya Sáenz de Santamaría, aquest matí, carregant contra els dirigents independentistes (EFE)
Madrid

Sáenz de Santamaría afirma que els sobiranistes utilitzen Forcadell de "parapet"

La vicepresidenta creu que molts dirigents independentistes fan costat a la presidenta del Parlament perquè no es vegin afectats en causes judicials

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, afirma que el suport que membres del govern i de partits independentistes donen a Carme Forcadell, respon al fet que l'estan utilitzant de "parapet" perquè aquests dirigents sobiranistes no es vegin afectats en causes judicials. Carles Puigdemont i càrrecs inhabilitats pel 9N com Artur Mas han fet costat a la presidenta del Parlament aquest matí abans de declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En declaracions als mitjans poc abans d'un esmorzar informatiu a Madrid, Sáenz de Santamaría ha explicat què en pensa del suport rebut per Forcadell:

"No m'estranya que li facin costat perquè això els està servint, a tots ells, per portar a terme al Parlament accions absolutament contràries a la democràcia i a la pluralitat"

La vicepresidenta creu que, més enllà del procés judicial que l'afecta, Forcadell "té un problema molt important amb la democràcia" perquè "està faltant políticament al que ha de ser un president d'un Parlament". Sáenz de Santamaría considera que la presidenta del Parlament se salta "la defensa de la pluralitat, la neutralitat, el respecte a la llei, a la Constitució i als drets dels altres".

Segons la vicepresidenta espanyola, Forcadell i els partits independentistes "neguen la paraula, s'inventen procediments urgents o vulneren la llei impedint als que defensen la legalitat poder expressar-se."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut