S'adjudiquen les obres per fer una canonada que porti aigua potable a Riudellots

Els veïns de Riudellots de la Selva estan d'enhorabona perquè finalment avui s'adjudiquen les obres per fer una canonada que porti aigua potable al poble. Des de fa cinc anys no poden fer servir l'aigua de l'aixeta perquè té uns nivells de fluor més alts del compte que podrien ser perjudicials per a la salut. A partir d'avui la situació canviarà. Mentrestant, s'han d'espavilar per tenir aigua: o anar a la font dels pobles del costat o comprar-la.<br>
S'adjudiquen les obres per fer una canonada que porti aigua potable a Riudellots
Riudellots de la Selva

S'adjudiquen les obres per fer una canonada que porti aigua potable a Riudellots

Els veïns de Riudellots de la Selva estan d'enhorabona perquè finalment avui s'adjudiquen les obres per fer una canonada que porti aigua potable al poble. Des de fa cinc anys no poden fer servir l'aigua de l'aixeta perquè té uns nivells de fluor més alts del compte que podrien ser perjudicials per a la salut. A partir d'avui la situació canviarà. Mentrestant, s'han d'espavilar per tenir aigua: o anar a la font dels pobles del costat o comprar-la.
Actualitzat
Fa cinc anys, l'Ajuntament de Riudellots de la Selva va prohibir el consum d'aigua de l'aixeta per un excés de fluor, que podia causar problemes de salut. Els veïns han d'anar a la font d'altres municipis a agafar aigua per tota la setmana, tot i que últimament s'han trobat que algunes d'aquestes aigües tampoc són aptes per al consum de boca perquè tenen alts nivells de nitrats, arsènic o fluor.

Altres veïns han optat per comprar aigua embotellada. En tots dos casos, ha suposat un esforç i una despesa a les famílies d'un poble que té un dels rebuts d'aigua més elevats de les comarques gironines, ja que els facturen un consum mínim de 13 metres cúbics al mes.

Aquest diumenge han celebrat l'adjudicació de les obres de construcció de la canonada que els ha de portar l'aigua potable. Ho han fet convidant la gent a fer un tast i regalant botelles de litre mig a tots els veïns que portaven garrafes buides.