Seül

S'accelera el rescat del naufragi del "Sewol" enmig de les crítiques i la indignació dels familiars dels afectats

Un centenar de familiars s'han enfrontat amb la policia en protesta per la lentitud del rescat

RedaccióActualitzat

La indignació i la desesperació dels familiars de les víctimes del ferri que va naufragar dimecres a Corea del Sud ha anat en augment davant dels pocs resultats de les tasques de rescat. Un centenar d'aquests familiars s'han enfrontat aquest diumenge amb la policia. Volien travessar el pont que uneix l'illa de Jindo amb la península i portar a Seül la seva protesta per la lentitud i ineficàcia de les operacions, però els agents els ho han impedit i s'han viscut escenes de gran tensió.

Un malestar que coincideix amb el que sembla una certa acceleració de les tasques de rescat. Els submarinistes han pogut entrar finalment dins el ferri sud-coreà, totalment submergit des d'aquest dissabte, a través d'un ull de bou i han recuperat una vintena de cadàvers. Encara hi ha més de 250 persones desaparegudes, la majoria adolescents, estudiants d'un mateix institut sud-coreà que feien un viatge amb l'escola.

La confirmació que les coses es van fer tan malament com es va saber han ajudat a fer augmentar la desesperació i el nerviosisme. El capità del vaixell, que va ser dels primers a abandonar la nau, ha admès que en va retardar l'evacuació. A més, des de divendres s'ha sabut també que qui estava al comandament del vaixell en el moment del desastre era la tercera oficial de la nau, una noia de 26 anys que pràcticament s'estrenava al timó. El capità va admetre que havia anat a la seva cabina per motius personals. Tots dos, juntament amb un tercer membre de la tripulació, estan detinguts, acusats de negligència i violació del codi marítim, entre altres.

A Seül, coincidint amb el Diumenge de Pasqua, s'han fet oracions en record de les víctimes i dels desapareguts.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut