Combats a Alep
Combats a Alep
Alep

S'acaba la treva de tres dies a Alep, que no ha servit per fer arribar l'ajuda humanitària a la ciutat

RedaccióActualitzat

La treva de Síria xoca amb la realitat. El règim sirià ha posat fi a la treva intermitent d'onze hores diàries decretada per Moscou a Alep des de dimecres. Una treva que no s'ha complert gairebé mai, com les anteriors.

Ara es tornen a lliurar combats violents i bombardejos a la ciutat siriana. Hi ha hagut combats violents i bombardejos als barris de l'est de la ciutat, sota control rebel. Hi viuen un quart de milió de civils.

En l'últim mes de bombardejos han mort més de 500 persones. Tot fa pensar que el règim, amb el suport de Moscou, es prepara per a un assalt final després d'un mes d'ofensiva.

L'ajuda no ha arribat

L'alto el foc era per suposades raons humanitàries, però a la pràctica no ha servit per a res. La falta de seguretat ha fet que l'ONU no hagi pogut evacuar ni un dels 200 ferits greus que es calcula que estan atrapats a la ciutat.

I els vuit corredors humanitaris oberts per Rússia per permetre als 250.000 habitants sortir d'Alep han quedat deserts. Ningú s'ha atrevit a passar-hi, ja sigui per coaccions dels rebels o per temor de represàlies un cop fora.

Anar al contingut