Madrid

S'acaba el termini perquè els propietaris que tenen comptes i béns de més de 50.000 euros a l'estranger n'informin Hisenda

Estan obligats a declarar el seu patrimoni sempre que el valor del bé en concret superi els 50.000 euros, si no volen cometre un delicte fiscal o rebre multes que poden arribar al 150% del valor del patrimoni no declarat. L'objectiu últim de l'Agència Tributària, de fet, és ampliar les bases fiscals, és a dir, fer aflorar patrimoni fins ara desconegut perquè pugui tributar en el futur.

RedaccióActualitzat
Aquest dimarts s'acaba el termini perquè els contribuents que tenen propietats, comptes o valors a l'estranger n'informin Hisenda. Estan obligats a fer-ho, sempre que el valor del bé en concret superi els 50.000 euros, si no volen cometre un delicte fiscal o rebre multes que poden arribar al 150% del valor del patrimoni no declarat.

Per a la majoria de contribuents, es tracta d'una simple declaració informativa. En principi no significa haver de pagar de més impostos, però cal tenir en compte l'obligació d'informar-ne Hisenda, tant si anteriorment han estat declarats o no com si es tracta d'una propietat que adquirida ara fa cinquanta anys, si es volen evitar les elevades sancions que figuren en la nova normativa. La mesura afecta tant les persones titulars com eles beneficiàries o les que figurin com a autoritzades. L'objectiu últim de l'Agència Tributària és ampliar les bases fiscals, és a dir, fer aflorar patrimoni fins ara desconegut perquè pugui tributar en el futur.

Els que sí que s'hauran de posar al dia amb l'Agència Tributària, però, són els contribuents amb propietats valorades en més de 500.000 euros. En aquest cas, els experts aconsellen regularitzar el patrimoni i aprofitar el que tots interpreten com la segona i última fase de l'amnistia fiscal del govern de Mariano Rajoy.

En el supòsit que es descobreixin aquests comptes i propietats gràcies als acords de doble imposició amb altres països o de l'oficina de fiscalitat internacional, que ara es posa en marxa, s'imputaran les rendes no declarades durant l'últim període impositiu. A més, si no es declara algun dels comptes o propietats que es tinguin, encara que se n'hagin declarat d'altres de més elevats, o si es donen dades falses, incorrectes o inexactes, la sanció serà de 5.000 euros per dada, amb un mínim de 10.000 euros.

Si la declaració es presenta fora de termini i no per via telemàtica, com s'ha de fer, la sanció mínima prevista és de 100 euros per dada, amb un mínim de 1.500.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut