Portada del llibre "Fariña" sobre el narcotràfic a Galícia

S'acaba el segrest del llibre "Fariña": el jutge autoritza que es torni a vendre

L'exalcalde d'O Grove va interposar una demanda per suposada vulneració del dret a l'honor i el jutge va ordenar, al març, la retirada de la venda del llibre

RedaccióActualitzat

L'Audiència Provincial de Madrid aixeca el segrest del llibre "Fariña", un assaig sobre el narcotràfic dels anys 80 i 90 a Galícia, i revoca així les mesures cautelars que va dictar un jutge el mes de març.

El llibre es va retirar de la venda per la demanda que va presentar l'exalcalde d'O Grove, José Alfredo Bea Gondar, que sol·licitava que es retirés el seu nom del llibre i 500.000 euros per una suposada vulneració del dret a l'honor, ja que se l'implicava en un cas de tràfic de drogues.

En la resolució, que s'ha conegut aquest divendres, la sala estima el recurs d'apel·lació presentat per l'autor del llibre, Nacho Carretero, i per l'editorial.

Amb aquesta decisió es desbloqueja la sortida, imminent, de les edicions en gallec i català del llibre. El tribunal considera en la seva resolució que "no han estat traspassats els límits del dret a la informació". Sosté que el segrest del llibre es converteix en una mesura desproporcionada.

Malgrat tot aquest procés judicial, el llibre ha venut 40.000 exemplars. Aquest mateix dijous el fiscal va reclamar l'aixecament del segrest després de subratllar que el que explica el llibre és cert i veraç.

Després d'aquesta resolució de l'audiència, el llibre podrà tornar als prestatges de les llibreries espanyoles, encara que l'obra no ha deixat de vendre's a altres països, com per exemple Portugal, on el seu segrest a Espanya ha estat utilitzat com a reclam publicitari.




El segrest del llibre no ha impedit l'emissió de la sèrie d' Antena 3. De fet, l'inici del segrest pràcticament va coincidir amb el llançament de la sèrie. L'editorial no ha pogut ni beneficiar-se en vendes de l'estirada de l'emissió televisiva ni ha pogut vendre drets a altres televisions.

ARXIVAT A:
NarcotràficDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut