ERC sobre la tensió amb JxCat: "Són dues visions diferents de com tombar Llarena"

Esquerra manté que la prioritat és pactar amb la CUP i insta els anticapitalistes a trobar vies de col·laboració

RedaccióActualitzat

Esquerra Republicana treu importància al desacord amb Junts per Catalunya sobre el vot dels diputats processats pel jutge Llarena.

En una entrevista al programa "Acció Política", el portaveu dels republicans al Parlament, Sergi Sabrià, diu que respecten l'opció triada per Junts per Catalunya, però la consideren molt més feble perquè, assegura, que això ha fet perdre la majoria independentista a la cambra.

"Crec que són dues visions diferents de com tombar Llarena, la d'esquerra és molt clara. El que més mal fa a Llarena és el que passa dimarts. Portar al ple la votació sobre la seva suspensió i tombar aquesta suspensió i immediatament designar qui exercirà els seus drets polítics i que avui Oriol Junqueras i Raül Romeva puguin estar votant."

Sabrià creu que la postura d'Esquerra té "molts avantatges". Diu que serveix perquè Llarena no tombi la majoria. Just al contrari, considera, del que ofereix l'opció de Junts per Catalunya:

"L'altra via ens sembla respectable perquè la defensen els nostres companys de govern ens sembla molt més feble perquè ens deixa sense majoria. I de fet, podem explicar-li al jutge Llarena si aquest és l'objectiu que l'hem vençut, però no voten i ens hem quedat sense majoria."

 

 

La CUP, soci preferent

Esquerra manté que la prioritat és pactar amb la CUP i insta els anticapitalistes a trobar vies de col·laboració.

"La CUP és el nostre soci preferent i, per tant, per molt que ells s'hi neguin, crec que hem de trobar les vies per continuar col·laborant. És evident que estem en un moment en què tots plegats estem fent jocs de mans per superar la repressió que ens ve de fora. Potser hi ha moments que ens costa trobar-nos."

Sabrià admet diferències amb la CUP sobre la desobediència, però apunta que la fórmula dels anticapitalistes per afrontar la inhabilitació de l'alcaldessa de Berga tampoc li sembla desobediència:

"La fórmula que s'utilitza al parlament a la CUP pot no semblar-li desobediència. A mi, la fórmula que han trobat a Berga tampoc m'ho sembla i en canvi em sembla del tot respectable que l'utilitzin en un moment com aquest i que l'alcaldessa pugui seguir tirant endavant amb aquesta fórmula que han trobat."

 

 

Pacte per un govern fort i unit

El portaveu d'ERC demana un govern fort i unit que apel·li a "l'esperit del 3 d'octubre":

"Cal un govern fort, cal un govern que hi lideri, però cal posar-hi al costat tots aquest sectors que ens van fer tan majoritaris el dia 3 d'octubre de fa un any i que a més a més apel·len aquelles majories que coincidim amb el president Torra i que va exposar en la seva conferència, que són les que ens han de fer avançar i que són les majories a l'entorn del 80%."

Sabrià assegura que hi ha un pacte entre Quim Torra i Pere Aragonès per mantenir l'estabilitat de l'acció de govern:

"Hi ha un pacte claríssim entre president i vicepresident de seguir endavant i, per tant, malgrat les dificultats i malgrat la situació que hi ha al Parlament d'intentar continuar endavant amb la governabilitat d'aquest país perquè en els dies que venen li devem a la gent aquesta unitat."

ARXIVAT A:
ERCProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut