Barcelona

Sabrià (ERC): "Ens cal un govern de resistència que ens porti cap a la república"

Per Esquerra, "és imprescindible guanyar la batalla europea"

RedaccióActualitzat

Satisfacció a Esquerra Republicana amb el discurs que ha fet Quim Torra aquest matí i les referències a prioritzar la formació de govern i la construcció de ponts.

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha començat el seu discurs fent un recordatori als companys d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que són a la presó o a l'exili. Sabrià ha dit que avui són al Parlament per l'Oriol Junqueras, per la Carme Forcadell i "per tots aquells que ho han donat tot, per agafar el seu relleu".

Per Sabrià, aquesta serà una legislatura extraordinària en la qual "el Parlament no pot seguir a les ordres d'un govern espanyol que els ciutadans van premiar amb 4 diputats":

"No volien que féssim un referèndum, que investíssim un president, per no voler, potser no voldrien ni que hi fóssim. Som aquí per convicció. Com molts altres hi han estat abans. Ara que hi som a tocar, no defallirem, com no ho vam fer quan érem molt pocs, quan érem els únics."

"No voldrien que existíssim, però existim i cada dia en som més. Des d'abans del 21D, sabíem que aquesta legislatura seria excepcional."

 

Sergi Sabrià s'ha dirigit directament al candidat Quim Torra per dir-li que ERC treballarà al seu costat "en un acte de valentia, per tenir govern i tenir així molta més força per aconseguir-ho".

"La democràcia sempre guanya, aquest era l'eslògan d'ERC el 21D, i és la idea que al final triomfarà. Per molts vetos, per moltes presons que hagin interposat, tornem a ser en un ple al Parlament i tornem a investir un president independentista, i ho fem malgrat les ingerències d'un estat que no ha paït la derrota a les urnes. La democràcia i les urnes són el nostre terreny de joc, on sempre guanyem."

 

El portaveu d'ERC ha assegurat que l'estat espanyol, amb la seva política repressiva en la qual "tothom que discrepi es troba en perill", "crea republicans i expulsa demòcrates" i els ha demanat que "deixin els tribunals en pau".

"Som al segle XXI, si volen guanyar que ho facin a les urnes. Exigim a l'Estat que reconegui les derrotes de l'octubre i del desembre. La crisi de la legitimitat de l'Estat a Catalunya és irrecuperable. A l'Estat no li queda crèdit i a nosaltres encara ens queden moltes forces."

Sabrià ha reclamat la creació "d'un govern de resistència que ens porti cap a la república". Per això, ha dit, cal "seguir treballant per eixamplar, teixir una majoria sòlida àmplia i incontestable" que garanteixi el projecte republicà:

"Hem de recuperar les institucions usurpades amb el 155 perquè és imprescindible per fer república. La ciutadania necessita que tornem a posar en funcionament aquest país."
"La transversalitat avui no és un luxe, és una necessitat que passi per damunt de la defensa de la unitat d'Espanya. Ens cal un govern de resistència que ens porti cap a la república."

Sabrià ha garantit el suport al candidat Quim Torra i li ha dit que ERC "seguirà sent ara, com els darrers 87 anys, el soci més fidel dels catalans". El portaveu republicà ha recordat a Torra que cal seguir internacionalitzant la causa de la república catalana, primer guanyant la batalla de la justícia europea per tornar la llibertat als polítics que són a la presó o a l'exili, i després la dels mateixos estats:

"Tenim el dret i l'obligació de guanyar. Hem vist massa la derrota en els ulls dels nostres."

 

 

En la seva rèplica, Quim Torra ha agraït "als companys d'ERC" el discurs que ha fet el portaveu republicà. De les paraules de Sabrià, Torra ha destacat "la idea de l'independentisme com a motor de canvi i, fins i tot, l'independentisme com a motor d'Espanya perquè aquí hi ha el problema de la llibertat a Ctalunya i a Espanya"

 

 

ARXIVAT A:
ERCInvestidura
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut