Barcelona

Sabotatge a les màquines expenedores de tiquets per al Park Güell el primer dia que cal pagar entrada

Les màquines han aparegut espatllades i això ha fet que es formessin llargues cues a les taquilles. Però l'afluència de visitants ha disminuït lleugerament en el primer dia que cal pagar 8 euros d'entrada per accedir a la zona monumental del parc.

RedaccióActualitzat

Sabotatge a les màquines expenedores de tiquets el primer dia que cal pagar per entrar a la zona monumental del Park Güell de Barcelona. Dues màquines que feien venda anticipada d'entrades a les estacions de metro han aparegut espatllades i això ha ocasionat que es formessin llargues cues a les taquilles del mateix parc.

Pel que fa a l'afluència de visitants al parc, ha disminuït lleugerament respecte als dies previs, quan era de 800 persones per hora.

Segons un portaveu municipal, aquesta minva és pretesa i planificada per l'Ajuntament de Barcelona.

Veus a favor i en contra

D'acord amb aquesta visió, el Gabriel, que representa els veïns de la Salut a la comissió del parc, ha valorat l'entrada amb pagament com una mesura "imprescindible" per dosificar l'entrada de turistes al parc. "No pot ser l'única, n'hi ha d'haver d'altres, perquè el tema dels autocars és molt important". Aquest veí ha insistit que els autocars no poden aturar-se tant temps com vulguin i sense pagar a l'entrada del parc, a la carretera del Carmel, perquè causen molts molèsties.

En canvi, el Daniel, un altre veí de la zona, creu que és un inici d'una privatització del parc. "Tenim un ús de pas (els veïns, no la resta de barcelonins), però hem perdut el dret de parc públic."

Entre els visitants, sobretot turistes, pocs pensen que els 8 euros d'entrada serveixin per incentivar l'interès cultural pel parc. La gran majoria arruguen el nas.

Protesta de la plataforma Defensem el Park Güell

Els veïns que s'oposen a la mesura han convocat per aquest dissabte 26 d'octubre una concentració a l'entrada del parc i posteriorment celebraran un vermut popular amb activitats familiars. En un blog, els veïns indiquen que volen "un Park Güell públic i gratuït".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut