L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada dels tinents d'alcalde en roda de premsa, el 7 de juny de 2018. (horitzontal)
L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada dels tinents d'alcalde en roda de premsa, el 7 de juny de 2018. (horitzontal)

Sabater assumeix la pèrdua de l'alcaldia de Badalona i garanteix un traspàs de carteres "responsable"

ACN Badalona.-L'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, té assumida la seva sortida del govern a partir del 20 de juny, quan es vota la moció de censura del PSC, amb els vots de PP i Cs. Sabater s'ha posat ja a disposició del futur alcalde per fer fer un traspàs de carteres "responsable", però avisa que farà una oposició "vigilant" perquè es mantinguin les polítiques públiques i projectes que hi ha en marca. En aquest sentit, l'alcaldessa demana als socialistes que detalli el seu programa i prioritats i mostra "preocupació" per un possible bloqueig de l'administració. Amb tot, Sabater lamenta que el PSC hagi caigut a la "trampa" del PP de Xavier Garcia Albiol que, assegura, intenta "entrar per la porta del darrere" a l'Ajuntament per "projectar-se" de cara a 2019 de manera "irresponsable".

Després que els partits que donen suport a l'actual govern de Badalona hagin demanat en les darreres hores i de manera reiterada al PSC que es replantegi la moció de censura -un cop presentada l'única opció perquè no prosperi es fer-la fracassar a un ple que ja no es pot desconvocar per llei-, aquest dijous l'alcaldessa de la ciutat dona ja per perduda l'alcaldia."Accepto les normes del joc democràtic i estic a disposició del futur alcalde per fer el traspàs. No volem que el nou govern es trobi amb els armaris buits i sense cap mena d'instrucció, però volem saber a qui hem de fer el traspàs", ha dit Sabater al PSC en al·lusió als pocs detalls que es coneixen sobre quina serà la configuració del futur govern."Quin és el programa més enllà de retirar una pancarta?", ha etzibat Sabater. L'alcaldessa ha fet un reguitzell d'assumptes pendents que, segons apunta, estaran en risc si no s'aprova el pressupost al qual s'ha vinculat la qüestió de confiança que ara desemboca en la moció de censura, com l'augment salarial de la plantilla, la millora del servei d'atenció domiciliària o la tarificació social de les escoles bressol.Sabater assegura que el seu paper a l'oposició consistirà en "vigilar" que aquest projectes i polítiques públiques no es deixen perdre en el darrer any de mandat i avisa que el projecte que lidera tornarà el 2019 "amb més força", sense aclarir si serà o no la cap de llista, tot i que tot sembla indicar que serà reelegida candidata.La "trampa" d'AlbiolPreguntada sobre la dimissió que el PSC posava sobre la taula per intentar 'salvar' a l'actual govern, Sabater s'ha mostrat molt clara: "Si dimiteixo facilito tornada Albiol a l'alcaldia". L'alcaldessa lamenta que els socialistes hagin caigut a la "trampa" del PP, a qui acusa de voler "intentar entrar per la porta del darrere" a l'Ajuntament. En aquest sentit titlla el seu líder, Xavier Garcia Albiol de perpetrar una "gravíssima irresponsabilitat" i li demana que deixi de "jugar" amb la ciutat amb l'objectiu únic de "projectar-se" públicament.També els socis de govern han tornat a insistir en prometre fidelitat a Sabater i rebutgen que l'opció de la dimissió tingués recorregut, entre altres coses perquè la investidura d'un nou alcalde diferent a Albiol requeriria també del suport de catorze regidors, que sense un sol partit dels blocs d'esquerres és aritmèticament impossible que es doni.A més, el tinent d'alcalde d'ICV-EUiA, Àlex Mañas, tot i compartir les desavinences del PSC amb Sabater en relació als seus postulats independentistes, recorda als socialistes que "a ningú se li demana la dimissió per la seva ideologia". Assegura que la posició del PSC "ratlla el mínim comportament democràtic".

Anar al contingut