Sabadell

Sabadell multarà les empreses d'aigua, llum i gas que incompleixen la llei contra la pobresa energètica

Serà el primer municipi que sanciona els talls de subministrament sense avís previ a famílies en risc d'exclusió amb unes multes que aniran dels 10.000 als 100.000 euros

RedaccióActualitzat

La ciutat de Sabadell té el primer ajuntament que ha aprovat multar amb més de 10.000 euros les empreses d'aigua, llum i gas que incompleixen la llei contra la pobresa energètica. Serà el primer municipi que sancionar els talls de subministrament sense avís previ a famílies en risc d'exclusió. Segons el consistori, a una quarantena de persones de la ciutat els han tallat el subministrament des que va entrar en vigor la llei d'emergència social aprovada el juliol de l'any passat.

De fet, el consistori ha recopilat més de 240 expedients en què es recullen els reiterats incompliments de la llei, que exigeix a les empreses avisar abans de dur a terme qualsevol tall i demanar a l'Ajuntament l'informe de vulnerabilitat de cadascuna de les famílies que no pot fer front als rebuts.

A partir d'ara, l'Ajuntament de Sabadell actuarà d'ofici fent complir la llei i s'empararà en el codi de consum de Catalunya per començar a sancionar.

Sabadell es converteix així en la primera ciutat catalana que comença el procés per sancionar les empreses subministradores amb multes que aniran dels 10.000 als 100.000 euros.

Altres ciutats com Terrassa o Barcelona en podrien seguir l'exemple, ja que també estudien aquesta opció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut