La seu de Standard & Poor's a Nova York (Reuters)
La seu de Standard & Poor's a Nova York (Reuters)
Barcelona

S&P situa la nota de Catalunya pitjor que el bo porqueria per les "tensions polítiques"

L'agència creu que el govern espanyol seguirà finançant la Generalitat, però amb la rebaixa ha volgut expressar el "risc" que suposa la falta de comunicació entre les dues administracions

Actualitzat

Standard & Poor's ha rebaixat la qualificació del deute i el crèdit a llarg termini de Catalunya de "BB" a "BB-". Això significa que la situa en grau de bo porqueria i, ara, amb perspectiva negativa. L'agència de ràting argumenta el canvi per la "tensió política" amb el govern central.

D'altra banda, ha mantingut la qualificació del crèdit a curt termini en "B", segons ha informat aquest divendres S&P en un comunicat.

S&P ha exposat que la modificació a la baixa reflecteix les seves previsions d'un increment de la tensió política entre Catalunya i l'executiu espanyol després de les eleccions del 27 de setembre, i mostra el risc "que la bona coordinació de tots dos governs per afrontar el deute de la comunitat es vegi compromesa".

Ara fa just una setmana, l'agència va pujar la nota a Espanya un esglaó, de "BBB" a "BBB+", per les reformes adoptades des del 2010.

 

Anar al contingut