Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona
Imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona
Girona

Ryanair sumarà nou rutes des de l'aeroport de Girona l'estiu del 2017

Vuit són al Regne Unit, concretament a Belfast, Birmingham, Edimburg, East Midlands, Glasgow, Leeds Bradford, Liverpool i Newcastle, i una a Oradea, a Romania

RedaccióActualitzat

Després de vuit anys de davallada progressiva en nombre de rutes i passatgers a l'aeroport de Girona, Ryanair comença a remuntar. La companyia sumarà nou rutes des de l'aeroport de Girona la temporada d'estiu de l'any vinent, de manera que en total volarà a 38 destins.

Vuit són al Regne Unit, concretament als aeroports de Belfast, Birmingham, Edimburg, East Midlands, Glasgow, Leeds Bradford, Liverpool i Newcastle, i obre una nova ruta a Oradea, a Romania. També amplia freqüències amb Londres, amb sis vols setmanals. 

Per contra, però, la companyia abandona els vols domèstics des de Girona i no enllaçarà Vilobí d'Onyar amb cap aeroport estatal.

El director de comunicació de Ryanair, Robin Kiely, subratlla que l'objectiu és transportar 1,4 milions de passatgers des de Girona al llarg de l'any vinent, situant-se en les xifres assolides el 2014. Encara queda lluny, però, de la xifra que havia assolit l'aeroport de Girona el 2008, quan havia arribat als 5 milions i mig de passatgers.

Kiely també matisa que la proximitat amb els aeroports del Prat i Reus no impedirà creixements futurs, perquè arreu hi ha "bon producte turístic" i, fins i tot, es poden arribar a oferir les mateixes rutes en uns i altres.

Anar al contingut