Barcelona

Ryanair obre sis noves rutes al Prat per substituir Spanair

La companyia de baix cost Ryanair obrirà sis noves rutes per aquesta temporada d'estiu a l'aeroport Barcelona-el Prat, on passarà a tenir 13 avions de base, 3 més que actualment. Ryanair aposta pel Prat per aconseguir el lloc que ha deixat la fallida de Spanair. L'objectiu de l'aerolínia és transportar 5,8 milions de passatgers al llarg del 2012, molt per sobre dels 2,5 del 2010. Respecte de l'oferta de feina per als treballadors de Spanair, el comitè d'empresa d'aquesta companyia ha informat que la majoria d'afectats ho descarten per les condicions laborals més precàries que els suposaria.

RedaccióActualitzat
Les sis noves rutes anunciades per aquesta "low cost" des del Prat són Alacant, Estocolm, Hamburg, Menorca, Bilbao i Munic (Memmingen).

A més, incrementarà freqüències en sis trajectes més: Gran Canària, on passarà de 6 freqüències a 9; Eivissa, de 14 a 21; Màlaga, de 21 a 28; Palma, de 21 a 35; Sevilla, de 21 a 28, i Tenerife, de 6 a 8.

Així l'aerolínia irlandesa afegirà més de 190 vols setmanals al Prat, des d'on opera 39 rutes, 16 de curta distància, i preveu tenir 5.800 llocs de treball a Catalunya.

Rebuig dels treballadors de Spanair

El president del comitè d'empresa de Spanair, Ricardo Oso, ha informat que la major part dels treballadors no accepten les condicions que els ha ofert Ryanair, que passen per tributar a Irlanda o sufragar-se bona part de la formació que haurien de rebre.

El president de l'aerolínia irlandesa, Michael O'Leary, ja els ha replicat que ells no obliguen ningú a acceptar l'oferta. "La clau és que Ryanair ofereix feina. La vols? Aquestes són les nostres condicions. No la vols? Ho entenem. Que tinguis sort buscant feina en algun lloc d'Espanya amb el context actual", els ha etzibat.

Els sindicats de Spanair han demanat a la Generalitat un "paper actiu" en el procés de recol·locació dels més de 2.000 treballadors que han perdut la feina per evitar "abusos". Des del comitè d'empresa estan convençuts que hi haurà moviments al Prat i demanen que els desocupats de Spanair tinguin prioritat.

Els representants dels treballadors, que aquest dimarts han reprès les negociacions amb Spanair per l'ERO, han constatat "bona voluntat" per agilitar-lo i han avançat que demanaran a la Generalitat que assumeixi part de les indemnitzacions.
Anar al contingut