Ryanair hauria anul·lat vols per la fugida de pilots a Norwegian

Aquesta companyia rival ha contractat 140 pilots de Ryanair aquest any, però el conseller delegat es declara únic responsable de l'anul·lació de 1.700 vols en 6 setmanes

RedaccióActualitzat

400.000 passatgers es quedaran sense els seus viatges contractats amb Ryanair fins a finals d'octubre després que la companyia ha cancel.lat uns 1.700 vols, 40 cada dia. Aquest dimarts, per exemple, se n'anul·laran 55, 10 dels quals amb origen o arribada a l'aeroport del Prat.

La companyia ho va anunciar la setmana passada sense detallar els motius d'aquesta dràstica decisió. Però aquest dilluns, precisament quan s'han començat a anul·lar vols, s'ha sabut una dada que podria explicar-la: la companyia "low-cost" rival Norwegian hauria contractat fins a 140 pilots de Ryanair des que va començar el 2017.

 

O'Leary n'assumeix "tota la responsabilitat"

Aquesta contractació massiva s'hauria fet per cobrir la nova seu que aquesta companyia està a punt d'obrir a Dublín, que és, precisament, la ciutat des de la qual opera Ryanair. Això hauria deixat la companyia en una delicada situació per falta de pilots.

Però el conseller delegat i fundador de la companyia irlandesa, Michael O'Leary, ha negat aquest dilluns que aquest sigui l'origen del problema. O'Leary ha assumit personalment "tota la responsabilitat".

"No anem curts de pilots. En el que hem fallat és en la distribució de les vacances: no tenim prou personal en reserva per fer front als problemes que hem tingut, com els provocats pels controladors i el mal temps."

 

Les administracions adverteixen Ryanair

El fet és que la puntualitat dels vols de Ryanair s'ha desplomat, i està al voltant del 70%. La companyia ha promès que als afectats se'ls tornarà els diners o se'ls canviarà el vol. Brussel·les ha advertit que vigilarà que es compleixi la legislació europea. Ho ha dit Enrico Brivio, portaveu de Transports de la Comissió Europea:

"Els passatgers amb vols cancel·lats tenen un seguit de drets, com el reemborsament dels diners, obtenir un altre vol o, quan tornen, segons les condicions, el dret a una compensació. Esperem que Ryanair compleixi les normes europees sobre els drets dels passatgers."

La mesura pot costar a Ryanair 20 milions d'euros en indemnitzacions. El Ministeri de Foment ja ha obert expedient informatiu a la companyia. Aquest dilluns, les seves accions havien caigut un 3% a la borsa de Londres.

 

♦ Ryanair continuarà apostant per Catalunya si és un estat independent

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut