Imatge d'arxiu de les pistes de l'aeroport del Prat (Foto: EFE).
Imatge d'arxiu de les pistes de l'aeroport del Prat (Foto: EFE).
Barcelona

Ryanair contractarà 70 pilots de Spanair a condició que tributin a Irlanda

Ryanair, la companyia més subvencionada d'Espanya, supedita la contractació de fins a 70 pilots de Spanair que els comandants acceptin tributar a Irlanda, on té seu la companyia, i on les condicions laborals per aquests treballadors són menys favorables que a Espanya.

Carles Pérez BertránActualitzat
L'oferta inicial del irlandesos és que passin nou setmanes al simulador de vol de Londres -bitllets i hotel a càrrec del treballador- per obtenir la llicència de vol del Boeing 737-800, que són els avions amb què opera Ryanair. Aquest curs costa 27.000 euros i encara que d'entrada ho pagaria la companyia,  seria descomptat del salari dels pilots durant 7 anys. A més, després no se'ls garanteix cap base d'operacions fix i tindrien una setmana per mudar-se on els indiqués la companyia.

Per molts dels pilots consultats, no els  és massa interessant l'oferta, ja que perdrien la llicencia per volar amb l'Airbus, l'aeronau mes corrent a Europa i als països àrabs. Alguns ja estan fent sol·licituds a Barheim o Qatar.

L'oferta de Ryanair és pagar per hora volada, amb la qual cosa el salari en temps de vacances seria molt menor. A més entrarien en l'aerolínia en règim d'autònoms.

Un altre dels punts que suposa una diferència entre les condicions que els pilots tenien a Spanair i les que ofereix Ryanair és que aquesta última obliga els comandants a pagar ells mateixos les pernoctacions fora del lloc d'origen.

Segons la premsa mallorquina, també els papers per conservar la llicència de vol i els cursos de refresc, el cost anual dels quals ronda els 6.000 euros, són a càrrec del pilot, com passa amb els cursos teòrics i les estades a Londres per reciclar.

Ryanair  va anuncia,r després de  la fallida de Spanair, que acolliria treballadors de l'aerolínia catalana, com també van fer altres companyies com Vueling.
Anar al contingut