Ruz envia a judici quaranta imputats pel "cas Gürtel", entre els quals hi ha tres extresorers del PP

Ruz ha imposat fiances per un total de 449 milions d'euros, les més altes, per a l'extresorer del PP Luis Bárcenas i per al cap de la trama, Francisco Correa

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha dictat l'obertura de judici oral per a quaranta persones, imputades pels fets de la "primera època" del "cas Gürtel" que va des del 1999 al 2005. Entre els imputats hi ha tres extresorers del PP, així com el partit i l'exministra de Sanitat Ana Mato en qualitat de responsables civils per lucrar-se de les activitats de la trama.

Pablo Ruz ha dictat aquesta resolució després que la secció quarta de l'Audiència Nacional ha rebutjat els últims recursos contra l'obertura del judici en entendre que existeixen indicis clars contra ells.

Ruz imposa també fiances civils per un total de 449 milions d'euros per a 36 dels imputats. La més alta és per a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, que haurà de pagar 88 milions d'euros. Una altra que s'ha de destacar és la del presumpte cap de la trama, Francisco Correa, que haurà de pagar 60 milions més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut