Madrid

Ruz demana a Hisenda que determini si el PP va cometre frau fiscal amb les donacions del 2008

El jutge que instrueix el "cas Bárcenas" vol saber si les donacions del 2008 estaven exemptes de tributar o constitueixen frau fiscal

Actualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional que instrueix el "cas Bárcenas" ha demanat a l'Agència Tributària que determini si el Partit Popular té alguna responsabilitat fiscal per les donacions que va rebre el 2008. Aquest és l'únic exercici que encara no hauria prescrit. El PP hauria de respondre per aquests diners si Hisenda no els considera exempts de tributació. Pablo Ruz dóna cinc dies a l'Agència Tributària, que depèn del Ministeri d'Hisenda, perquè li lliuri la documentació.

Aquesta petició, indica el jutge, es fa "sense perjudici" del altres informes d'Hisenda, que descartaven el frau fiscal en exercicis anteriors. El 2013, l'Agència Tributària va concloure que ni el PP, ni el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ni la resta d'alts càrrecs que apareixien a les notes de Luis Bárcenas i que suposadament haurien rebut diners de la caixa B del partit van cometre frau. 

La petició de Pablo Ruz suposa, a la pràctica, un pas cap a responsabilitzar el PP de donacions il·legals, que podria acabar amb la imputació del partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut