Pablo Ruz, jutge instructor del "cas Bárcenas".(Foto: Reuters)
Pablo Ruz és el jutge instructor del "cas Neymar". (Foto: Reuters)
Madrid

Ruz bloqueja els comptes de Bárcenas als EUA i investiga la societat La Moraleja

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ordenat ampliar la comissió rogatòria que va enviar als estat Units per bloquejar els saldos que la societat TMQ Capital, que vincula a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, i que té al banc HSBC de Nova York i identificar l'entitat corresponent a un altre compte de la societat argentina La Moraleja, propietat d'Ángel Sanchís que també va ser responsable financer del partit.

RedaccióActualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha ordenat ampliar la comissió rogatòria que va enviar als estat Units per bloquejar els saldos que la societat TMQ Capital, vinculada a l'extresorer del PP Luis Bárcenas, i que té al banc HSBC de Nova York i identificar l'entitat corresponent a un altre compte de la societat argentina La Moraleja, propietat d'Ángel Sanchís que també va ser responsable financer del partit.

En l'escrit d'aquest dilluns, 12 d'agost, el jutge també demana el bloqueig de les inversions financeres d'aquestes societats i altres productes contractats incloent caixes de seguretat "o altres caixes tancades".

Concretament, el titular del jutjat central d'instrucció número 5 vol conèixer tota la informació relacionada amb titulars, apoderats i beneficiaris de La Moraleja.

Aquesta petició amplia la que es va enviar als Estats Units al gener demanant informació sobre els comptes de les societats destinatàries dels fons Brixco SA i Lindmel International SA.

Els Estats Units van respondre que la primera havia rebut 4 milions de dòlars de la fundació Sinequanon, vinculada a Bárcenas, entre els mesos de març i maig del 2009 i van afegir que el saldo "havia disminuït en 100.000 dòlars aquella setmana per la qual cosa es va demanar el bloqueig urgent del compte".

Les mateixes autoritats van comunicar l'existència d'un altre compte a l'HSBC de Nova York a nom de la societat Rumagol S.A. en què sembla que figurava com a titular el testaferro de Bárcenas, Iván Yánez. El 25 de març es va sol·licitar l'embargament del compte esmentat però no es va poder fer perquè el compte s'havia tancat un mes abans.

Ara, Ruz renova la petició per conèixer la totalitat dels moviments bancaris del compte de Rumagol a l'HSBC entre els mesos de gener i febrer d'aquest any i que no es van enviar en el seu moment. També demana dades dels moviments de la societat Lindmel referits a transferències des del banc suís Dresdner Bank.
Anar al contingut