Moscou

Rússia suspèn l'enviament de combustible nuclear a Europa a través d'Ucraïna

Rússia ha suspès l'enviament de combustible nuclear als països de l'Europa de l'Est a través del territori d'Ucraïna. Dmitri Rogozin, viceprimer ministre rus, ha dit que les centrals nuclears només tenen combustible per als mesos de març i abril.

RedaccióActualitzat

Rússia ha suspès l'enviament de combustible nuclear a Europa a través d'Ucraïna als països de l'Europa de l'Est. El viceprimer ministre rus, Dmitri Rogozin, ha dit que les centrals nuclears "només tenen combustible per als mesos de març i abril". Rogozin ha reconegut "tenir problemes amb el trànsit de combustible nuclear a través del territori d'Ucraïna pels seus socis d'Europa de l'Est" i també ha afegit que "tenen problemes de subministrament de combustible a les mateixes centrals nuclears d'Ucraïna". Des del punt de vista operatiu, però, diu "que les centrals nuclears ucraïneses funcionen amb normalitat".

Rogozin també ha anunciat que l'agència d'energia atòmica russa (Rosatom) es dirigirà a l'Organització Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) per sol·licitar inspeccions extraordinàries que comprovin la seguretat al perímetre de les centrals nuclears ucraïneses.

El número dos del govern rus ha recordat que les centrals ucraïneses estan vigilades per empreses de seguretat privada, per tropes del Ministeri de l'Interior i pel Servei de Seguretat d'Ucraïna (antic KGB).

Anar al contingut