Rússia expulsa 60 diplomàtics nord-americans i tanca el consolat a Sant Petersburg

És la resposta a la decisió de Washington d'expulsar 60 diplomàtics russos en suport al Regne Unit per l'atac contra l'exespia rus Skripal i la seva filla

Actualitzat

El govern de Rússia ha anunciat aquest dijous que retira la seva autorització al consolat general dels Estats Units a la ciutat de Sant Petersburg i expulsa 60 diplomàtics nord-americans. És la resposta a la decisió de Washington d'expulsar 60 diplomàtics russos en suport al Regne Unit per l'atac contra l'exespia rus Serguei Skripal i la seva filla a la localitat britànica de Salisbury.

Els diplomàtics han estat declarats persones no grates, segons un "principi de reciprocitat", i tenen temps fins al 5 d'abril per abandonar el territori rus, segons ha explicat el Ministeri d'Afers Estrangers. El ministeri encapçalat per Serguei Làvrov ha convocat l'ambaixador nord-americà per comunicar-li les mesures. A més, li ha entregat una "nota de protesta per les indignants i infundades exigències" que 60 diplomàtics russos abandonin el país pel cas Skripal.

Prop d'una trentena de països occidentals van anunciar dilluns l'expulsió de més d'un centenar de diplomàtics russos, una decisió que Rússia va condemnar "enèrgicament". El Kremlin pensa respondre de manera "simètrica" a les expulsions de diplomàtics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut