Moscou

Rússia exhibeix potencial balístic amb el llançament de tres míssils de llarg abast

Rússia ha llançat per primera vegada tres míssils de llarg abast. Una exhibició d'una nova generació de coets que Moscou ha concebut com a resposta a l'escut antimíssils dels Estats Units, i una drecera per recuperar el seu paper de gran potència mundial.

Actualitzat
Moscou no vol parlar de nova Guerra Freda, però tot el que fa s'hi assembla. El president rus, Dmitri Medvédev, ha recuperat la paraula "dissuasió", un terme que semblava enterrat, com les proves de míssils balístics. Medvédev s'ha traslladat a alta mar per comprovar el nivell operatiu de l'armada russa i observar l'eficiència de la nova generació de míssils de llarg abast.

Els coets es diuen "Sineva" i "Topol" i són la resposta de Moscou a l'escut antimíssils nord-americà. El seu abast supera els 10.000 quilòmetres i incorpora un sistema que sorteja les defenses enemigues.

El president rus ha assegurat que continuarà l'obra de Putin i invertirà per revitalitzar l'exèrcit rus. És només el primer pas d'un objectiu més ambiciós i, sobretot, més compromès: recuperar el poder geoestratègic perdut. Rússia va pel camí d'aconseguir-ho. La invasió de Geòrgia n'és només un capítol. Els bombarders russos han tornat a patrullar a l'Atlàntic, davant dels radars de l'OTAN, i la seva armada es dirigeix al Carib per participar en unes maniobres militars a Veneçuela.
Anar al contingut