Gori

Rússia diu que la retirada de les seves tropes de Geòrgia s'allargarà deu dies més

La promesa del president rus, Dmitri Medvédev, de completar la retirada de les seves tropes de Geòrgia aquest divendres, ha quedat en entredit, després que un general rus ha assegurat que aquesta operació encara s'allargarà deu dies més. A més, Moscou està diposada a mantenir mig miler de soldats en territori georgià per establir una zona de seguretat al voltant d'Ossètia del Sud. Geòrgia ha denunciat l'intent rus de matenir el control sobre el país i tant França com els Estats Units han qualificat els últims moviments de les tropes russes cap el seu país de mínims.

Actualitzat
Si es confirma que Rússia no retira les seves tropes aquest divendres mateix, representarà un incompliment del calendari al qual es va comprometre aquesta setmana el govern de Moscou, segons el qual, entre el 21 i el 22 d'agost, hauria completat la retirada militar del territori georgià.

L'altra protagonista del conflicte, Ossètia del Sud, ha anunciat l'aixecament de l'estat d'excepció que va decretar el 8 d'agost passat, quan l'exèrcit georgià va entrar al seu territori.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut