Restes de l'avió sinistrat a Rússia en què van morir Kaczynski i 95 persones més. (Foto: APTN)
Restes de l'avió sinistrat a Rússia en què van morir Kaczynski i 95 persones més. (Foto: APTN)
Moscou

Rússia confirma que Kaczynski va pressionar el pilot de l'avió accidentat perquè aterrés tot i el mal temps

L'informe de Rússia sobre l'accident d'aviació en què va morir el president polonès, Lech Kaczynski, la seva dona i 94 personalitats més confirma que Kaczynski i altres dirigents del país que anaven a l'aparell van pressionar la tripulació perquè aterrés tot i el mal temps. L'informe rus, però, afegeix una segona causa que va provocar el sinistre: que els pilots no estaven prou preparats. El germà del president mort ha qualificat l'informe rus sobre l'estavellament de l'avió presidencial de "broma" de mal gust.

Actualitzat
Dues són les causes de l'accident d'aviació que va provocar la mort del president polonès, Lech Kaczynski, la seva dona i 94 personalitats que constituïen l'elit política, militar, econòmica i intel·lectual del país el 10 d'abril del 2010 a Smolensk, a l'oest de Rússia.

La responsable del Comitè Intergovernamental d'Aviació de Rússia, Tatiana Anodina, ha explicat en una roda de premsa a Moscou que han arribat a aquestes conclusions: la primera, que el president polonès, Lech Kaczynski, i altres dirigents del govern de Polònia, com el cap de l'Exèrcit de l'Aire, Andrzej Blasik, van pressionar els pilots perquè aterressin tot i les advertències de la torre de control que no ho fessin pel mal temps. La segona, que els pilots no estaven prou preparats. Per cert que l'informe també diu que al cap de l'Exèrcit de l'Aire se li va detectar alcohol a la sang.

En el moment de l'accident, la comitiva polonesa dirigia a Katyn, a prop de Smolensk, amb motiu del setantè aniversari de la matança de 22.000 oficials polonesos presoners en mans de la la policia de Stalin durant la Segona Guerra Mundial.
Anar al contingut