Moscou

Rússia autoritza el conveni de col·laboració sobre adopcions amb Espanya

Rússia ha autoritzat la signatura del conveni de col·laboració sobre adopcions amb Espanya, que estava bloquejat des de feia gairebé un any

RedaccióActualitzat

Rússia ha autoritzat la signatura del conveni de col·laboració sobre adopcions amb Espanya, país que ja el va aprovar el passat més de desembre i que fixa les condicions i els requisits de les adopcions de menors russos per part de les famílies espanyoles.

Espanya serà el primer país que firmarà aquest acord del conveni d'adopcions amb la Federació Russa, arran de la modificació legislativa del codi de família rus que es va fer el juliol de 2013.

El 20 de desembre, el consell de ministres va aprovar la signatura del conveni sobre adopcions amb Rússia després de mesos de negociacions i des d'aleshores no han parat de fer gestions perquè Rússia hi donés llum verda.

Finalment, el primer ministre rus, Dimitri Medvédev, va autoritzar la signatura del conveni el dia 5. Les gestions han estat constants i els departaments d'Exteriors i Sanitat han treballat coordinadament per fer-ho possible.

En el mateix moment que el Ministeri d'Exteriors rus tramiti aquesta comunicació oficial a Espanya, ja es podrà acordar una data per a la signatura del conveni. Així, doncs, es desbloquejarà el sistema d'adopcions que des de fa gairebé un any hi havia amb Rússia.

Les adopcions preferides a l'estat espanyol

El juliol de 2013, Rússia va exigir l'existència d'un conveni bilateral per poder continuar tramitant adopcions, quan es va fer una modificació legislativa del codi de família rus. Rússia el que vol és garantir que en cap cas els nens seran adoptats per famílies homosexuals o monoparentals. Per això, mentre no es firmava l'acord, va suspendre totes les adopcions.

Quan es va detenir el procés d'adopcions, 150 famílies, a les que se'ls havia assignat un menor, van resultar afectades.

Des de fa una dècada Rússia, juntament amb Xina, s'han convertit en els principal països preferits per les famílies espanyoles per adoptar nens. Des de 1999 uns 12.000 menors russos han estat adoptats per famílies espanyoles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut