Moscou

Rússia amenaça Telegram de bloquejar-lo si no li deixa espiar els missatges

La xarxa social russa ha rebut un requeriment per donar els codis d'encriptació als serveis secrets

RedaccióActualitzat

El govern de Rússia ha reclamat als responsables de l'aplicació de missatgeria instantània Telegram que, abans de 15 dies, entreguin els codis d'encriptació dels missatges als serveis secrets russos, l'FSB.

El Kremlin ho ha fet a través de l'agència de regulació de les empreses tecnològiques, la Roskomnadzor, i la petició concretament és "subministrar a l'FSB les informacions necessàries per descodificar els missatges electrònics rebuts, transmesos i en vies d'enviament".

"No tindran èxit"

El fundador i màxim executiu de Telegram, Pavel Dúrov, que també va ser fundador i dirigent de VK o Vkontakte, considerat el Facebook rus, ja ha contestat al requeriment.

En un breu tuit Dúrov ha dit que "les amenaces de bloquejar Telegram si no dona accés a les dades privades dels usuaris no tindran èxit, estarem sempre a favor de la llibertat i la privacitat":

 


Dúrov ha dit que el requeriment és "tècnicament impossible de fer" i que, a més, viola la Constitució russa, que protegeix el dret al secret de la correspondència.

Ús terrorista de Telegram

El requeriment arriba després que una sentència del Tribunal Suprem rus l'hi exigeix. El procediment el va iniciar el govern rus, amb la intenció d'aconseguir que els serveis secrets puguin llegir els missatges privats de Telegram.

L'argument utilitzat pel govern rus és que els terroristes que fa gairebé un any van matar 16 persones al metro de Sant Petersburg van fer servir aquesta xarxa social per comunicar-se entre ells.

Va perdre el control de VK

Dúrov, de 33 anys, va marxar de Rússia el 2014 després de negar-se a censurar pàgines de VK que no agradaven al govern de Putin.

Aquesta negativa el va enfrontar directament amb l'entorn de Putin, que va aconseguir prendre-li el control de la xarxa social. Aquesta tenia llavors uns 270 milions d'usuaris.

 

ARXIVAT A:
Xarxes socials Internet
Anar al contingut