Iraq

Rumsfeld i Rice, en visita sorpresa a Bagdad, donen suport al nou primer ministre, Jawad al-Maliki

L'administració nord-americana ha volgut deixar constància del seu suport al nou govern iraquià amb una visita sorpresa a Bagdad dels secretaris de Defensa i d'Estat, Donald Rumsfeld i Condoleezza Rice, que s'han reunit amb el nou primer ministre, Jawad al-Maliki. En una conferència de premsa, Rice i Rumsfeld han coincidit a valorar positivament la figura del nou cap de govern. Segons Rice, Maliki "comprèn el seu paper i el paper del nou govern" que ha de ser "un govern d'unitat nacional".

Actualitzat

El secretari de Defensa nord-americà, Donald Rumsfeld, ha arribat a l'Iraq en una visita no anunciada per reunir-se amb el primer ministre, Jawad al-Maliki. Poques hores més tard, i en una altra visita no anunciada, ha arribat a Bagdad la secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice. Aquestes visites pretenen reforçar el suport dels EUA als passos que s'estan fent cap a l'estabilització del país.

Rumsfeld ha viatjat a l'Iraq per reunir-se amb el primer ministre i avaluar els nous líders iraquians, que tindran una gran influència en la definició del paper dels Estats Units en el país durant els propers quatre anys. Un dels temes que hi ha sobre la taula és el progressiu traspàs de les responsabilitats de seguretat a les forces iraquianes per poder començar a retirar les nord-americanes.

Poques hores més tard de l'arribada de Rumsfeld, Condoleezza Rice ha arribat, també en una visita sorpresa, a Bagdad. Segons fonts de l'ambaixada nord-americana, Rice ha arribat procedent de Turquia, on ha abordat amb les autoritats del país la situació a l'Iraq i el contenciós nuclear iranià.

Al marge de les trobades oficials, la violència al país ha costat la vida de deu persones avui en diferents atemptats a Bagdad, on la policia ha informat de l'explosió de com a mínim cinc bombes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut