Sant Joan Despí

Rull: "No hi pot haver quatre presidents, l'Estatut ho impedeix"

El coordinador general de CDC ha obert la porta a construir el consens amb la CUP al voltant d'una declaració d'inici del procés cap a la independència i un pla d'emergència social

Actualitzat

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha advertit la CUP que el marc estatutari no preveu fórmules com una presidència compartida, en resposta a la proposta de "presidència coral" que havia fet la diputada electa Anna Gabriel hores abans a "El matí de Catalunya Ràdio".

En declaracions al programa ".CAT", de TV3, Rull ha insistit que "quatre presidents de la Generalitat no hi poden ser", però s'ha mostrat partidari de buscar vies dins la llei per arribar a un pacte. El coordinador general de CDC ha obert la porta a construir el consens al voltant d'una declaració d'inici del procés cap a la independència i un pla d'emergència social.

"Hi poden haver fórmules que siguin innovadores, imaginatives, dins dels límits del que estableix en aquests moments la llei, en aquest cas, perquè no tenim més marge, encara, doncs explorem totes les vies, perquè d'espai per a l'acord, per al pacte, n'hi ha molt, n'hi ha moltíssim. Explorem-ho a fons, aquesta és la voluntat que tenim des de Junts pel Sí"

Rull ha instat la CUP a mantenir la màxima discreció, fins i tot amb "un punt d'hermetisme", en la negociació que manté amb Junts pel Sí per acordar un full de ruta sobiranista i la investidura del pròxim president de la Generalitat. En aquest sentit, ha demanat que les propostes s'exposin a la taula de negociació en comptes d'obrir un "debat a través dels mitjans de comunicació".

Mas, actiu "molt indiscutible" del procés

Malgrat que la CUP es resisteix a avalar la investidura de Mas, el número dos de CDC s'ha mostrat convençut que en aquesta negociació "hi ha molt d'espai per a l'acord". Tanmateix, ha manifestat que "no té gaire sentit començar una negociació vetant persones" i que cal "posar en valor els actius" del procés, dels quals ha dit que Mas n'és un de "molt indiscutible".

Pel que fa a la convocatòria d'eleccions generals per al 20 de desembre, anunciada aquest dijous per Mariano Rajoy, Rull ha comentat que "l'esperit nadalenc no estovarà el cor dels electors a l'hora de jutjar un dels governs més nefastos que ha tingut l'Estat espanyol".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut