Tuit de Duran i Lleida sobre la dimissió de Pigem.
Tuit de Duran i Lleida sobre la dimissió de Pigem.
Barcelona

Rull i Duran defensen l'honestedat de Pigem després de la seva dimissió com a vocal del CGPJ

El coordinador general de Convergència subratlla que ha estat "una bona servidora pública" i Duran diu que la decisió "l'honora"

RedaccióActualitzat

Declaracions de suport a Mercè Pigem, la vocal del Consell General del Poder Judicial que ha presentat la dimissió. El coordinador general de CDC, Josep Rull, i el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, han coincidit a defensar l'honestedat de Pigem.

Duran i Lleida l'ha defensat al seu compte de Twiter. El portaveu de CiU al Congrés considera que, a partir de l'error comès, han anat per ella i han obviat la seva trajectòria de servei públic.


Duran també assegura que la vocal no ha comès cap delicte però que ella sap que, estèticament, va ser un error. Segons Duran, la dimissió no s'hauria produït si no visquéssim l'actual situació política de confrontació. 

 


Rull n'ha parlat en una sola piulada:


Un ingrés de 9.500 euros

Mercè Pigem ha renunciat al càrrec arran d'haver-se sabut que fa uns dies va portar d'Andorra a Catalunya 9.500 euros en efectiu. Carlos Lesmes, president del Consell General, ja ha acceptat la dimissió de Pigem, i l'ha qualificat de gest de generositat.

Tot i que és legal entrar fins a 10.000 euros en efectiu sense declarar, Lesmes va demanar divendres a Pigem que deixés el càrrec.

Segons l'advocada, designada vocal del Consell a petició de Convergència i Unió, els 9.500 euros que duia en passar la duana, els hi va donar la seva mare, que viu a Andorra, com a regal de Nadal.

En la seva carta de renúnica, Pigem subratlla que no ha comès cap irregularitat i denuncia que la filtració d'aquesta informació és un intent de perjudicar la federació Convergència i Unió. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut