De moment, ja no hi ha cues llargues al control de passaports
De moment, ja no hi ha cues llargues al control de passaports
Barcelona

Rull exigeix a Foment més efectius al Prat després del caos d'aquest diumenge

El nou control de passaports va originar llargues cues que van provocar la sortida amb retard de molts avions i, fins i tot, la pèrdua de vols o connexions

Actualitzat

L'aeroport del Prat ha viscut aquest Primer de Maig amb certa tranquil·litat després de les llargues cues d'aquest diumenge pels nous controls de documentació als passatgers, unes cues que el govern atribueix a una falta de previsió tant del Ministeri de l'Interior com del de Foment.

La incorporació de 20 policies més ha ajudat a una major fluïdesa de l'aeroport, tot i que les afectacions han continuat. Una parella provinent dels Estats Units ha perdut el creuer de la seva lluna de mel a causa de l'espera al control de passaports.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller de Territori, Josep Rull, ha explicat que s'ha posat en contacte amb el ministre de Foment i ha concretat què li ha demanat:

"Exigir coordinació entre AENA i el Ministeri de l'Interior, reforçar l'operativa policial, ampliar i doblar el nombre de cabines de cara al futur.  Aquesta és una raó excel·lent perquè vingui la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Que vingui a demanar excuses i a posar ordre d'una vegada per totes."

Rull també ha recordat que l'aeroport del Prat tindrà aquest estiu 20 vols intercontinentals més i que caldrà reforçar l'operatiu de control de documentació.  

Les mesures obliguen a ensenyar el passaport a tots els europeus que viatgin fora de l'espai Schengen i es comproven totes les identificacions dels viatgers per via telemàtica. Aquests canvis, que responen al pla de lluita antiterrorista implantat en diversos aeroports europeus, es van posar en marxa a principis del mes d'abril, però durant el pont de l'1 de Maig -amb l'increment de l'activitat a l'aeroport- han desencadenat el caos.

A través de les xarxes socials, els usuaris van denunciar les llargues cues de fins a tres hores i la falta d'efectius de la Policia Nacional per fer la comprovació de la documentació. Fonts del cos de seguretat asseguraven que els col·lapses més importants van ser dissabte al vespre i aquest diumenge al migdia. Hi va haver passatgers que, fins i tot, van perdre el vol o les connexions.

El control de fronteres és responsabilitat del Ministeri de l'Interior. La mateixa policia admet que falta personal, i diu que fa temps que ho reclama al ministeri. AENA afirma que no vol entrar en conflicte amb la Policia Nacional i afegeix, en tot cas, que la infraestructura de l'aeroport -que és el que és la seva responsabilitat- està perfectament preparada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut