Barcelona

Rull exigeix a Adif "que no busqui excuses" i li retreu que no avisi de les afectacions al servei

El gestor ferroviari s'ha absentat de la reunió de la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i Renfe

RedaccióActualitzat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha exigit a Adif "que no busqui excuses" i que assumeixi la seva responsabilitat en la nova jornada de caos a Rodalies per un incendi en una estació fantasma. Després que el president d'Adif ha descarregat la culpa en els Mossos, Rull ha replicat que la clau és la falta de manteniment de les instal·lacions ferroviàries.

"Són excuses que no podem acceptar. Si aquesta estació estigués ben mantinguda, ben tancada, això no hauria passat. La gent entra perquè allò està mal mantingut, en unes condicions que no són les adequades".

Rull s'ha reunit a la tarda, quan el servei ha començat a recuperar la normalitat, amb els representants de l'Ajuntament de Barcelona i Renfe. En aquest òrgan mixt també hi ha l'Adif, que s'ha absentat de la reunió. Rull ho ha lamentat:

"Hem tornat a constatar les dificultats d'interlocució amb Adif."

Sí que hi ha assistit el secretari general d'Infraestructures de l'estat, Julio Gómez Pomar, per parlar de la xarxa de Rodalies. Renfe ha proposat que les reunions d'aquest òrgan no siguin només informatives sinó que tinguin caràcter "decisori", un canvi que satisfà les administracions catalanes.

Tant el govern català com el municipal han coincidit a exigir que es compleixin les inversions a les línies de tren. Rull ha situat com a "prioritats" l'R4, l'R11 i l'R3 i ha dit que en un termini d'aproximadament un mes decidiran amb Renfe "objectius tangibles de millora".

També ha reclamat que es controlin les "limitacions temporals de velocitat", que segons ell són més aviat "permanents" i que es decideixen de forma "unilateral".

"Som els que hem d'autoritzar que es puguin fer aquestes afectacions en el servei. S'ha acabat que Adif decideixi unilateralment aquestes limitacions".

Rull ha tornat a demanar el traspàs de competències de tot el servei de Rodalies. "Volem els trens i volem les vies", ha remarcat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut