Barcelona

Rull emplaça Unió a decidir si volen "anar junts" en una candidatura pel "sí-sí" el 27 de setembre

Convergència urgeix els seus socis de federació a posicionar-se i obre la porta a presentar-se als comicis per separat

Actualitzat

Convergència Democràtica ha emplaçat Unió a pronunciar-se sobre si volen acudir a les properes eleccions al Parlament en la mateixa candidatura. El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha remarcat que "les eleccions del 27-S han de tenir caràcter plebiscitari" i que la posició convergent és "a favor de l'estat català independent", per la qual cosa esperen "la resposta d'Unió per saber si volen que anem plegats".

En la primera reacció de CDC després de la consulta interna dels democristians sobre el procés sobiranista, Rull ha convidat Unió a definir-se de forma "imminent" sobre si volen "anar junts" a les urnes.

"Ens presentarem amb un programa electoral clar, explícit, diàfan, a favor de l'Estat català independent. Estem esperant, doncs, aquesta resposta d'Unió Democràtica: si volen continuar fent camí junts o no. Això és el que nosaltres desitgem, això és el que nosaltres volem. Però, si finalment la direcció d'Unió Democràtica ens dóna una resposta negativa, entendrem perfectament aquest posicionament i el respectarem"

Rull i el vicesecretari general de CDC, Lluís Corominas, s'han reunit aquest dilluns amb el secretari general i el vicesecretari general d'Unió, Ramon Espadaler i Antoni Font, per abordar l'encaix dels fulls de ruta dels dos partits en el procés sobiranista, després de la consulta interna que han fet els democristians aquest diumenge.

Hores abans d'aquesta reunió, l'executiva d'Unió Democràtica hagi acordat obrir negociacions "delimitades" dins de CiU per buscar un encaix davant del procés sobiranista, amb l'oposició del sector crític, que ha decidit negociar pel seu compte també amb ERC i entitats com l'ANC o Òmnium.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut