Madrid

Rull defensa presentar-se en coalició el 27-S en un acte a Madrid sense membres d'Unió

El coordinador general de Convergència adreça múltiples elogis a Unió, amb qui assegura que CDC comparteix "moltes coses"

Actualitzat

Aposta clara a favor de la independència en les eleccions del 27 de setembre i sense trencar les relacions amb Unió Democràtica. És el que ha defensat el coordinador general de Convergència, Josep Rull, en un esmorzar, a Madrid. Rull ho ha dit després que, dissabte passat, el consell nacional de Convergència Democràtica es manifestés a favor de la independència però es declarés com un partit nacionalista.

"Si volem guanyar el 27 de setembre, i nosaltres volem guanyar, UDC és una peça molt important", ha subratllat Rull en un acte al qual no ha assistit cap membre d'Unió, tret del senador Manel Plana.

Floretes a Unió

Rull ha assegurat que CDC comparteix "moltes coses" amb Unió i la voluntat és "eixamplar la base perquè els catalans que en aquests moments tenen dubtes" es puguin integrar. Segons ha dit, la voluntat és tenir un punt de partida "obert i inclusiu" que permeti d'ara fins al 27 de setembre incorporar el màxim nombre de formacions polítiques.

En relació amb una possible ruptura de Convergència amb Unió, Rull ha negat "la major" i ha assegurat que des de Convergència s'està treballant perquè aquest escenari no es produeixi.

Sobre això ha apuntat els èxits assolits per CiU i ha precisat que "sense la unitat d'Unió el 9-N no hagués estat possible", alhora que ha recordat que com a conseqüència del referèndum sobre la independència la vicepresidenta catalana i membre d'Unió, Joana Ortega, ha rebut una querella.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut