El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Sant Esteve de Palautordera

Rull atribueix l'encariment dels peatges al pacte fiscal i diu que és "una porta oberta a marxar d'Espanya"

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, denuncia una ofensiva recentralitzadora per part de l'Estat i lliga l'augment del preu dels peatges a la proposta de pacte fiscal. Assegura que per aquest camí Catalunya anirà fent les maletes.

RedaccióActualitzat
Convergència tensa la corda amb el govern espanyol i el PP per l'encariment dels peatges del Ministeri de Foment. El secretari d'organització de la formació, Josep Rull, ha assegurat que la decisió del govern espanyol és un pas més de l'ofensiva recentralitzadora que deixa "la porta oberta a marxar".

Rull vincula, a més, l‘encariment amb la proposat del pacte fiscal. Assegura que és "una de les primeres respostes, no només amb el 'no' burleta, impresentable, de Montoro, o amb el 'no' tàcit del president Rajoy, sinó amb un 'no' molt més proactiu en aquella línia d'erosionar el dia a dia dels ciutadans de Catalunya".

"Estem fent les maletes"

Rull lamenta que aquest "no" arribi "sense ni tan sols haver vist quins eren els termes exactes" de la proposta. En aquest sentit, el secretari d'organització convergent apunta que "si fins i tot rebutgen el diàleg, si no ens deixen ni parlar, vol dir claríssimament que tenim la porta oberta per marxar; per tant, que ho tinguin molt clar; nosaltres anem fent les maletes".

El dirigent de CDC ha remarcat que l'augment dels peatges tindrà "un impacte immediat en la qualitat de vida dels catalans i de les catalanes". En aquest sentit, assegura que "no només s'està fent una ofensiva irresponsable contra l'autogovern de Catalunya, sinó contra la nació, cosa que vol dir contra les persones, contra la societat civil, contra els ciutadans i les ciutadanes".

I l'ofensiva, assegura, no es limita a l'augment dels peatges. Aquesta pujada forma part, diu Rull, d'una "ofensiva amb tota la potència" contra Catalunya que supera la dimensió que va tenir, als anys vuitanta, la LOAPA.

Rull creu que es tracta d'una iniciativa per "solemnitzar el 'café para todos' a la baixa" i de "diluir el fet nacional català" amb la "recentralització en tots els aspectes i l'asfíxia econòmica i financera" del país.

El secretari d'organització de CDC ha fet aquestes declaracions en la clausura de l'escola d'estiu de les joventuts del partit a Sant Esteve de Palautordera.
Anar al contingut