Ruiz-Mateos, en un acte de Nueva Rumasa.
Ruiz-Mateos, en un acte de Nueva Rumasa.
Madrid

Ruiz-Mateos és el titular de sis comptes de Bárcenas en un banc de Ginebra, segons el fiscal suís

"Aquestes informacions bancàries ja han estat enviades a la Justícia espanyola en el marc d'una altra causa", ha revelat el fiscal de Ginebra Jean-Bernard Schmidt

RedaccióActualitzat

L'empresari i exdiputat al Parlament Europeu José-María Ruiz Mateos és el titular dels sis comptes al Dresdner Bank de Ginebra en què va acumular una part dels seus fons l'extresorer del Partit Popular Luis Bárcenas, segons ha assenyalat a la Radiotelevisió Suïssa (RTS) el fiscal Jean Bernard Schmid.

"Aquestes informacions bancàries ja han estat enviades a la Justícia espanyola en el marc d'una altra causa", ha aclarit Schmidt, fiscal de Ginebra, a la RTS. El 14 de maig, el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz va cursar una comissió rogatòria a les autoritats suïsses perquè es dirigissin al LGT Bank, antic Dresdner, perquè identifiqués la "persona políticament exposada" que era titular d'aquests sis comptes.

Ruz va basar aquesta petició en l'existència d'un correu datat el 29 de juliol del 2009 contingut en una documentació enviada per Suïssa al començament de l'any en la qual la responsable del Departament de Compliment del Dresdner Bank advertia l'agent de Bárcenas que dos clients que estaven en situació de "risc 3", l'assignació atorgada a les "persones políticament exposades", no havien "documentat com havien aconseguit els seus ingressos".

Al mateix temps, destacava que Bárcenas podria haver-se valgut d'"uns altres comptes de titularitat aliena, obertes en entitats bancàries suïsses, per persones de la seva íntima confiança per portar a terme els seus propòsits delictius". Així hauria passat amb el treballador del PP Francisco Yáñez, pare de l'apoderat dels seus comptes a Suïssa, i l'extresorer d'AP Àngel Sanchís, al qual va utilitzar per treure tres milions d'euros.

Ruiz-Mateos compartia el mateix agent bancari que Bárcenas i també que l'exsenador del PP Luis Fraga, que fa quinze dies va declarar que no sabia la identitat del titular d'aquests comptes.

Anar al contingut