Madrid

Ruiz-Gallardón tanca trenta anys de carrera política cessant com a ministre de Justícia i entregant l'acta de diputat

Sáenz de Santamaría lloa el ja exministre i diu que ha estat un gran treballador del govern Rajoy. Rafael Catalá serà el substitut d'Alberto Ruiz-Gallardón, que va plegar pel fracàs de la seva reforma de la llei de l'avortament.

RedaccióActualitzat
Aquest dimecres, el Butlletí Oficial de l'Estat ja publica el cessament d'Alberto Ruiz-Gallardón com a ministre de Justícia. La cartera ha passat de manera interina a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saénz de Santamaría, fins que no es faci efectiu el nomenament de Rafael Catalá, l'actual secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge i mà dreta de la ministra de Foment, Ana Pastor, que previsiblement es farà la setmana que ve.

Ruiz-Gallardón, doncs, ja no ha assistit a la sessió de control al govern que s'ha fet al matí al Congrés dels Diputats, i a la tarda, ha anat al Congrés i ha entregat la seva acta de diputat. D'aquesta manera, i en menys de 24 hores des que ho anunciava, l'exministre ha posat fi a una carrera política de trenta anys d'una de les figures més rellevants del PP i que s'havia convertit en l'etern aspirant a líder del partit. Gallardón deixa, també, l'executiva del PP, tot i que manté la militància.

Toves lloances per acomiadar-lo

Precisament, després de les paraules de Rajoy, la vicepresidenta ha estat pràcticament la primera a valorar la feina del ja exministre després de dimitir arran de la retirada de la seva reforma de la llei d'avortament. Per Soraya Sáenz de Santamaría, Gallardón ha estat un gran treballador del govern Rajoy. "He treballat molt bé amb el ministre de Justícia. Hem treballat molt. Era en part el meu cap perquè pertanyo al Ministeri de Justícia. He après molt d'ell perquè és una persona amb una gran visió política i sé que sempre ens ajudarà amb el que pugui", ha assegurat la número dos del govern espanyol, que ha afegit que es tracta d'una legislatura molt dura i que hi ha solidaritat entre els ministres.

Rajoy va precipitar la dimissió de Ruiz-Gallardón anunciant d'imprevist la retirada de la reforma de l'avortament i va evitar, d'aquesta manera, el risc que el ministre dimitís durant el ple del Congrés i que això l'agafés de viatge a la Xina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut