Madrid

Ruiz de la Serna insisteix que els diners dels clients de Gescartera són en comptes a l'estranger

Cinquena sessió del judici per l'escàndol de Gescartera. L'exdirector financer i exconseller d'aquesta societat de valors, José Maria Ruiz de la Serna, ha insistit que bona part dels diners dels clients són en comptes a l'estranger. Ruiz de la Serna està acusat d'apropiació indeguda i falsedat, i el fiscal sol·licita per a ell onze anys de presó. Durant la vista, ha assegurat que el propietari de Gescartera, Antonio Camacho, els va dir que hi havia bosses de diners a l'exterior i que la Comissió Nacional del Mercat de Valors n'estava assabentada. El frau de Gescartera, d'uns 52 milions d'euros, va afectar uns 4.000 inversors i es va destapar el 2001.

Actualitzat

Ruiz de la Serna ha explicat davant l'Audiència Nacional que Camacho els va assegurar que hi havia bosses de diners a l'exterior i que la CNMV n'estava assabentada. Fins i tot, ha dit, el sacerdot de Conca Teodoro Bonilla, personat en el judici com a acusació, va intervenir-hi a través de l'assignació de minusvàlids en la seva cartera de valors. Bonilla va poder agafar alguns d'aquests fons a l'exterior amb el consentiment d'Antonio Camacho, a qui el sacerdot va atorgar fins i tot poders personals.

L'exdirector financer ha rebutjat que s'hagués apropiat de 2,76 milions d'euros com indica l'informe d'acusació de la Fiscalia Anticorrupció. Segons ha justificat, els talons pels quals se l'imputa anaven a nom de l'empresa i no a nom seu.

A més, l'exfuncionari de la CNMV, que va ingressar a Gescartera el 1997, ha recordat que poc abans de la intervenció del 2001 Camacho els va explicar que la situació es remuntaria amb la repatriació d'aquests fons, que, segons el conseller de Gescartera, podien estar en societats com Stock Selections o Euroinvestments, totes dues propietat de Camacho. En concret, els diners havien de sortir dels comptes d'aquestes societats a HSBC. Ruiz de la Serna, segons ha explicat, va tenir notícia d'aquests fons a l'estranger l'abril de 1999, quan es volia constituir a Luxemburg Gescartera Internacional SICAV.

Tanmateix, el fiscal ha mostrat un certificat de l'HSBC, que va enviar l'abril del 2002 al jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, encarregat d'investigar el cas, que conclou que Stock Selections o Euroinvestments van mantenir els seus comptes a l'entitat financera, però no van fer cap moviment. Actualment aquests comptes estan cancel·lats.

Anar al contingut