Gabriel Rufián i Mariano Rajoy en la sessió de control al Congrés (Efe)
Madrid

Rufián se les té amb Rajoy per voler promoure l'exèrcit i la Corona a l'escola

Rufián ho compara amb l'escola franquista i Rajoy ho veu "molt positiu"

RedaccióActualitzat

Gabriel Rufián ha carregat contra l'acord entre els ministeris de Defensa i Educació per promoure els valors de les forces armades a l'escola. Durant la sessió de control a Mariano Rajoy al Congrés, l'ha comparat amb l'adoctrinament de l'escola franquista.

Davant el conveni per incloure l'anomenada cultura de defensa en matèries de Primària i Secundària, el diputat d'ERC li ha reclamat que tingui la "decència" de deixar de dir que és a Catalunya on s'adoctrina.

"Tingui la decència i la vergonya de deixar de dir que a Catalunya s'adoctrina perquè nosaltres simplement volem un país, Catalunya, en què els nens sàpiguen abans que és la solidaritat i la fraternitat que la legió i la cabra. "

El president espanyol ha defensat l'acord per reforçar la imatge de la Corona, l'exèrcit i la seva missió -"garantir la llibertat i democràcia a Espanya"-entre els nens espanyols. Considera que és "molt positiu":

"Com a espanyol em sento orgullós de la tasca que duen a terme en defensa dels nostres drets i llibertats les forces armades espanyoles. (...) I vostè segueixi remetent-se al tango, que per altra banda no estava gens malament."

 

D'on surt l'acord

Rajoy ha recordat a Rufián que el conveni entre Defensa i Educació té la seva base en dues lleis "constitucionals", les dues amb el suport d'ERC, que són la llei de Defensa Nacional aprovada pel govern socialista el 2005 i la llei d'educació del 2006. És per això que Rajoy ha etzibat a Rufián que no entenia "absolutament res" de la seva pregunta.

Notícia relacionada: Rufián a Rajoy sobre el 21D: "Es comportaran com a carcellers o com a demòcrates?"

El conveni es va signar el 2015 perquè els alumnes es familiaritzessin amb temes com la pau, la seguretat i la defensa, temes que s'havien d'incloure en les assignatures de Valors Socials i Cívics i Valors Ètics.

 

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, el va ampliar aquest mes amb un acord amb els centres d'ensenyament privats per inculcar-hi la cultura de defensa. El govern espanyol vol traslladar-ho també a les escoles públiques i concertades.

Aquest és el primer pas d'un pla que el Ministeri de Defensa vol fer públic en els propers mesos.

Finalment Rufián li ha llegit uns extractes de les normes que es van dictar el 1939 per formar "profunds i patriotes espanyols".

ARXIVAT A:
Educació PPERC
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut