El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián saluda a l'inici de l'acte d'ERC a Castelldefels, el 17 de setembre de 2017. (Horitzo…
El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián saluda a l'inici de l'acte d'ERC a Castelldefels, el 17 de setembre de 2017. (Horitzontal)

Rufián: "El franquisme no va morir al 75 a un llit de Madrid, mor l'1-O de 2017 a una urna de Catalunya"

ACN Castelldefels.-El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha tornat a ser el cap de cartell de l'acte principal dels republicans d'aquest diumenge al vespre. Al seu discurs, Rufián ha carregat contra els contraris a l'1-O i els ha vinculat al franquisme. Tant és així que ha arribat a assegurar que l'única manera d'acabar amb els efectes de la dictadura és votant al referèndum d'independència. "El franquisme no va morir un 20 de novembre del 1975 a un llit de Madrid. Diem al món que franquisme va mor un 1 d'octubre de 2017 davant una urna de Catalunya", ha sentenciat. Rifián ha arrencat amb això els aplaudiments de les 400 persones que han acudit a l'acte d'ERC a Castelldefels, que s'ha celebrat malgrat que l'Ajuntament del municipi havia denegat el permís als republicans per poder-lo fer. Malgrat això, Esquerra ha muntat l'escenari, el míting ha transcorreguts sense problemes i ningú del consistori ni de cap cos policial ha fet acte de presència per identificar ni parlar amb els organitzadors.

Gabriel Rufián ha tancat l'acte on també han intervingut el conseller de Salut, Toni Comín, i la diputada al Parlament Alba Vergés. El diputat republicà també ha carregat contra aquells que militen en l'esquerra política i es manifesten contraris al referèndum i al procés sobiranista. "La bandera tricolor republicana també és la nostra bandera. La seva causa és la nostra. La pregunta és per què l'estelada no és la seva bandera i la nostra encara no és la seva causa", ha sentenciat. A més, Rufián ha volgut enviar un missatge als ciutadans per contrarestar la "por" que assegura que l'Estat pretén infondre en els que volen votar l'1-O. "No trenqueu res. Una urna no trenca un país. No permeteu que vos diguin que trenqueu un país. Sobretot si ho diuen els que sustenten polítiques neoliberals que sí trenquen un país. Això trenca un país i no una urna. Que tinguin una mica de vergonya!", ha etxibat.Per últim, el diputat al Congrés ha volgut igualment agrair a tots aquells que han desbordat l'acte en favor del referèndum de l'1-O celebrat a Madrid. "També ho fem per vosaltres, companys, per vosaltres, camarades. Visca el Madrid del 'no passaran'!", ha cridat. I és que per al republicà, "això ja no només és una lluita pels legítims drets nacionals d'un país, és una lluita pels drets civils de tots, visquin aquí o a Espanya".

Anar al contingut