Barcelona

Rufián assistirà a la roda de contactes amb Rajoy per "demanar-li explicacions" pel cas Fernández Díaz

RedaccióActualitzat

El diputat electe d'Esquerra, Gabriel Rufián, assegura que aniran a parlar amb Mariano Rajoy després de ser inclosos en la roda de contactes que començarà el candidat a la reelecció. Després del 20-D, Rajoy no hi va voler parlar.

En declaracions en el programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Rufián ha dit avui que no aniran només a escoltar les paraules de Rajoy, sinó que li demanaran explicacions sobre les converses gravades entre el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i l'exdirector de l'Oficina Antifrau Daniel de Alfonso.

Rufián diu que vol fer enrogir Rajoy i Fernández Díaz:

"Hi anirem perquè sempre hem parlat amb absolutament tothom, i perquè ens sembla una gran oportunitat per demanar les explicacions que la Fiscalia no li demana i intentar fer-lo posar vermell, a veure si té vergonya o no la té"

Rufián també ha deixat clar que no donarà suport a la investidura del candidat del PP. Diu que "Esquerra Republicana mai donarà suport a un govern o a un partit reaccionari com el Partit Popular.

El cap de llista d'Esquerra Republicana al Congrés, però, creu que Mariano Rajoy arribarà ràpidament a un pacte d'investidura perquè, afirma, "de facto" la gran coalició PP, PSOE i Ciutadans ja existeix.

Puigdemont i el RUI

Pel que fa a la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president Carles Puigdemont el mes de setembre, Rufián confia que tindrà el suport de la CUP:

"La CUP al final sempre ho ha fet. Sempre al final ha donat suport al procés. I sobre els pressupostos, jo estic convençut que si han donat suport als pressupostos de Colau i Collboni acabaran fent el mateix amb els de Junqueras i Puigdemont"

Rufián ha afegit que "va ser un honor que David Fernández demanés el vot per ERC" i s'ha mostrat favorable a la possibilitat que l'exdiputat de la CUP pugui rellevar De Alfolso al capdavant de l'Oficina Antifrau, tal com demana una iniciativa ciutadana a Change.org.

Rufián ha defensat el Referèndum Unilateral d'Independència (RUI). Entén que ha de ser una decisió presa per tot l'independentisme, amb totes les conseqüències, perquè "el desafiament a l'Estat ha d'arribar tard o d'hora."

El líder republicà al Congrés també ha fet una crida a En Comú Podem perquè doni suport a un Referèndum Unilateral d'Independència. 

"L'únic canvi possible és la República Catalana, i espero que s'hi acabin sumant, no s'entendria que no ho fessin"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut